(FOTOGALERIJA) Učenici Lapadske škole obilježili ‘Dan kruha’

147

 

U osnovnoj školi ‘Lapad’, učenici su skupa sa svojim učiteljima i ravnateljicom Mirjanom Kaznačić obilježili ‘Dan Kruha’.

-Meni je osobno ovo jedan od najljepših dana koje obilježavamo u školi zato što slavimo život, slavimo kruh, a kruh je simbol života. Danima se pripremamo jer želimo da djeca znaju koja je simbolika kruha. Nama se ovaj dan budući smo međunarodna Eko škola uklapaju i neke druge aktivnosti. Sve je ovo u sklopu projekta ‘Eko škola’. Dakle danas obilježavamo konkretno dane zahvalnosti za plodove zemlje, a taj dan se naziva Dan kruha – kazala je Mirjana Kaznačić, ravnateljica Osnovne škole ‘Lapad’.  

-Inače uklopili smo po prvi put i priču kroz projekt ‘Mi jedemo odgovorno’ u kojeg smo se uključili ove godine. Tema tog projekta je također dio europskog projekta i on je novčano kroz EU fondove i potpomognut. Danas su djeca po prvi put izložila eko kruh od točno biranih preciziranih namirnica, a tema im je plastika i sve ono što nije dopušteno, aditivi koji su štetni za zdravlje te izvorni kruh koji će podijeliti djeci kasnije da vide da nije sladak i ukusan, ali je iznimno zdrav, te će osjetiti nakon nekog vremena da se bolje osjećaju – zaključila je Kaznačić.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *