GDJE SE SKRIVA CRNOGORKA? Nestala slikarica kod koje je pronađen arsenal oružja Novu slavila u Dubrovniku

397

Krajem prošle godine policija crnogorskog primorskog grada Bara dobila je ozbiljna “operativna saznanja” da njihova sumještanka Danijela Kisić Petrović namjerava likvidirati najmanje jednu osobu.

Riječ je o osebujnoj Baranki, amaterskoj slikarici i poduzetnici koja je policiji otprije poznata.

Kada su 17. prosinca banuli u kuću koju u barskom predgrađu Tomba, u ulici Mirovica, 65-godišnja Danijela dijeli sa sinom Kristoforom (30), specijalni policajci imali su što vidjeti. Čini se kako se slikarica pripremala za rat, a ne samo za običnu likvidaciju, jer joj je u kući pronađen pravi arsenal vatrenog oružja.
Specijalci su tako u Mirovici pronašli i zaplijenili automatski pištolj Heckler s dva okvira puna municije, automatski pištolj “škorpion” s tri puna okvira, revolver nepoznate marke u kojem je spremno bilo sedam metaka te više od dvije tisuće komada različitog streljiva za pištolje.

Medijska senzacija

Od ostale opreme, 65-godišnjakinja je imala plinski pištolj, lisičine, kapu fantomku i pribor za čišćenje oružja, a u kući su pronađena i četiri pečata za koje se sumnja da su krivotvoreni. Pretražena je i druga nekretnina koju posjeduje u blizini, no ona je bila “čista”.

Danijela i njezin sin odmah su privedeni u postaju. On je ubrzo pušten jer je utvrđeno da s nedjelima nema nikakve veze, a njoj je istražni sudac u Podgorici odredio jednomjesečni istražni pritvor. No puštena je da se brani sa slobode nakon samo desetak dana iza rešetaka, 29. prosinca prošle godine.
Priča je trenutačno postala medijska senzacija u Crnoj Gori. Internet i novine preplavile su fotografije s Danijelina, u međuvremenu ugašenog Facebook profila. Osebujna slikarica na lice je nanosila goleme količine jake šminke, a ruke je ukrasila skupocjenim, debelim zlatnim satovima, narukvicama, ogrlicama…

Tko je meta?

Crnogorske Vijesti doznale su kako je istoga dana napustila zemlju. To je mogla lako učiniti jer joj je, nakon što je uplatila čak sto tisuća eura jamčevine, sudac omogućio slobodu te joj nije zabranjeno napuštanje zemlje. Danijela Kisić Petrović, koja inače uz crnogorsko ima i slovensko državljanstvo, koje je stekla višegodišnjim radom u hotelima u Portorožu, odmah se zaputila ka hrvatskoj granici.
Novinari Vijesti, s kojima smo u petak razgovarali, objavili su kako je Novu godinu opasna kriminalka dočekala u Dubrovniku. Oni posjeduju fotografiju, koju zasad ne objavljuju, ali je čuvaju za slučaj da ih ona poželi demantirati, na kojoj je vidljivo kako se zabavlja i slavi u Dubrovniku.

Prema njihovim informacijama, 65-godišnjakinja se otad nije vraćala u Crnu Goru. Najveća je vjerojatnost da je i dalje negdje na području Hrvatske, po svoj prilici na jugu naše zemlje, no s obzirom na to da sa slovenskim državljanstvom ima i putovnicu Europske unije, mogla je bez problema otići u bilo koju od zemalja članica, pa i dalje.
U Ravnateljstvu policije Ministarstva unutarnjih poslova nisu nam mogli odgovoriti imaju li nalog za uhićenje Danijele Kisić Petrović jer kažu kako je to operativni podatak koji ne mogu otkriti, kao ni imaju li bilo kakva saznanja o navedenom slučaju.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *