GLAS O GRANIČNOM SPORU SA SLOVENIJOM: To je rezultat bezidejnosti HDZ-a koji umjesto da rješava, probleme ‘gura pod tepih’

309

Građansko-liberalni savez (GLAS) u svom političkom djelovanju želi biti konstruktivan i doprinijeti usvajanju rješenja koja su na dobrobit hrvatskih građana, stoji u njihovom priopćenju koje prenosimo u cijelosti:

– U tom smislu smatramo pozitivnim poziv premijera Plenkovića svim parlamentarnim strankama na konzultacije vezane uz granični spor sa Slovenijom te podupiremo nastavak bilateralnih razgovora i što brže rješavanje otvorenih graničnih pitanja. Pritom najosjetljivijim smatramo pitanje ribarenja u spornom području Savudrijske vale/Piranskog zaljeva te stoga razgovore treba usmjeriti na pronalaženja rješenja koje će biti prihvatljivo i za hrvatske i za slovenske ribare. Time želimo i pokazati kakva treba biti konstruktivna politička oporba, a na postupati kao HDZ koji se u oporbi nijelibio koristiti plinske boce na ulicama i prijetnje državnim udarom.

Međutim, napominjemo da je ovo sve rezultat katastrofalne politike Vlade premijera Plenkovića, koja je bezidejna u vanjskoj politici, jednako kao i u unutarnjoj, a za rješavanje otvorenih pitanja sa svim susjednim zemljama odabrala je politiku „guranja pod tepih“.

Promašena savezništva i nepostojanje suvisle vanjske i europske politike dovelo nas je tu gdje jesmo, na samo začelje Europske unije. Loš vanjskopolitički status Hrvatske uvelike je posljedica i sramotnih zbivanja i trendova u domaćoj politici. Nedemokratski i nazadni procesi kojih smo svjedoci sve nas više udaljavaju iz kruga te od podrške pristojnih i ozbiljnih europskih zemalja – stoji u priopćenju Građansko-liberalnog saveza (GLAS).

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *