Grad će osigurati potrebna sredstva za punkt hitne medicine na Elafitima

464

Izjava gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića kao reakcija na ukidanje financiranja punkta pripravnosti Hitne medicine na Elafitima od strane Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

„S obzirom na činjenicu da je Grad Dubrovnik od strane Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije obaviješten kako je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje odbio financirati punkt pripravnosti Hitne medicine na Elafitima ovim putem prije svega izražavamo nezadovoljstvo činjenicom kako HZZO nije imao sluha za stanovnike Šipana, Lopuda i Kalamote.

Opravdano se stoga pitamo kojim to mjerilima i parametrima Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje mjeri potrebu za pružanjem hitne medicinske skrbi i jesu li pri donošenju odluke o gašenju ove usluge  razmatrali činjenicu kako postoje dani kada se zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta s Elafita ne može doći u Grad i kako je u takvim situacijama adekvatna medicinska usluga jedina slamka spasa za one koji su u potrebi i žive na Elafitima.

Ujedno, Elafiti tijekom ljeta uz stacionarne goste dočekuju iznimno veliki broj dnevnih posjetitelja, a broj gostiju višestruko nadmašuje broj stanovnika na Elafitima stoga je jasno kako je i u tim vremenima punkt HMP-a na Elafitima i više nego potreban.

Imajući u vidu sve gore spomenute parametre koje je HZZO pri svojoj odluci očito ignorirao predložit ću Gradskom Vijeću Grada Dubrovnika da prilikom donošenja odluke o rasporedu viška sredstava iz proračuna u 2017. godini osiguramo dostatna sredstva za financiranje punkta hitne medicine na Elafitima kako bi naši elafitski otoci imali jednaku zdravstvenu uslugu u djelatnosti hitne medicine, kao i ostali građani Grada Dubrovnika.“
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *