Grad Dubrovnik dostojanstveno obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan branitelja

289

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, Grad Dubrovnik u suradnji s ustanovama u kulturi i Muzejom Domovinskog rata Dubrovnik, organizira svečanu proslavu u petak, 4. kolovoza na Stradunu.

Program obilježavanja započet će u 20 sati izložbom povijesne ratne fotografije u Muzeju Domovinskog rata Dubrovnik u tvrđavi Imperial nakon čega će uslijediti svečani koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra i klape Subrenum. Koncertom će ravnati maestro Đelo Jusić, početak je u 22 sata ispred crkve svetog Vlaha, a sam koncert poklon je Grada Dubrovnika njegovim sugrađanima.

Građani će imati priliku čuti neke od najljepših pjesama posvećenih domovini i gradu u izvedbi čuvara dubrovačke i hrvatske kulturne baštine kroz desetljeća – Dubrovačkog simfonijskog orkestra i klape Subrenum. Bože čuvaj Hrvatsku, Od stoljeća sedmog, Dubrovniče slavni, Zemlja dide mog, Dubrovnik spava, Ako sada spavaš, Croatio iz duše te ljubim te Ovo je Grad, samo su neke od njih.

Osim najljepših domoljubnih pjesama, publika će imati priliku poslušati i recitacije najljepših stihova domoljubne poezije po odabiru dr. sc. Katije Bakije, a u izvedbi dubrovačkog glumca Edija Jerteca.
Pozivamo sve sugrađane da se pridruže proslavi i svojom nazočnošću uveličaju Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *