GRADONAČELNIK AMENOVAO! Evo koliko su Cele, La Bodega i Congo platili zakup javne površine za Dan pobjede!

301

‘O atmosferi prošlog puta priča se još i danas, a mi vas pozivamo na još bolji party već iduće subote’, tako stoji u pozivu objavljenom na službenoj facebook stranici ugostiteljskog objekta Cele.

Sporno u pozivu nije ništa, baš kao ni u organizaciji zabave. Ugostitelji su se potrudili i pružili Dubrovčanima, ali i svim posjetiteljima zabavu na otvorenom kakvu imaju svi gradovi na obali. U to je li zabava bila primjerena obilježavanju takve jedne svečanosti nećemo ulaziti. No, svakako je zanimljiv podatak za koliko novca je Grad Dubrovnik ustupio korištenje javne površine za cjelovečernju zabavu koja se održala na prostoru Luže odnosno ispred crkve svetog Vlaha i zbog koje su poslije negodovali brojni stanovnici povijesne jezgre Grada.

– Zaključkom je ‘povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja 5. kolovoza 2017. godine, tvrtki Zanetti d.o.o. iz Dubrovnika u zajedničkoj koordinaciji ugostiteljskih objekata ‘La Bodega’, ‘Congo’ i ‘Cele’ odobrena organizacija zabave uz mogućnost emitiranje glazbe do 1 sat iza ponoći – stoji u odgovoru gradske uprave.

Inače odobrenje za održavanje zabave 5. kolovoza dao je sam gradonačelnik, a istim zaključkom kako navode iz gradske uprave ‘odobreno je postavljanje pozornice 4×3 metra, uz uvjet da njena udaljenost od Orlandova stupa bude veća od dva metra sa svake strane spomenika. Zakupnina za korištenje javne površine iznosi 2000 kuna’ – naveli su iz Grada.

Dvije tisuće kuna za tri ugostiteljska objekta je ništa.Štoviše cijena je, ako je tako možemo nazvati simbolična. Podsjetimo kako je ipak bio Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, a kako drukčije zahvaliti Domovini i Gradu nego davanjem onog najvrijednijeg, a to je prostor ispred Luže i crkve svetog Vlaha za – sitniš. 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *