Gradonačelnik u Bruxellesu: Očekujemo značajnije uspjehe u privlačenju EU sredstava

335

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković tijekom utorka i srijede, 17. i 18. listopada, boravio je u Bruxellesu na poziv zastupnice u Europskom parlamentu i voditeljice hrvatske delegacije Europske pučke stranke (EPP) Dubravke Šuice.

Uz gradonačelnika Frankovića u Bruxellesu su boravili  i zamjenici župana Dubrovačko-neretvanske županije Žaklina Marević i Joško Cebalo, gradonačelnik Korčule Andrija Fabris, načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić, gospodarstvenici te predstavnici „Lions kluba Sveti Vlaho“ i jedriličarskog kluba „Orsan“ iz Dubrovnika.

Tijekom dvodnevnog posjeta gradonačelnik Franković susreo se s predsjednikom Europskog parlamenta Antoniom Tajanijem i predsjednikom Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta Davidom McAllisterom. Gradonačelnici Dubrovnika i Korčule susreli su se i s predsjednikom Kluba Europske pučke stranke Manfredom Weberom te su kao gosti nazočili radnoj sjednici Kluba zastupnika EPP-a.

-„Bruxelles je za nas iznimno važan s obzirom na to da Grad Dubrovnik nije do sada u značajnim iznosima koristio sredstva iz dostupnih fondova Europske unije što ćemo, uvjeren sam, u budućnosti ispraviti“, kazao je gradonačelnik te je uz zahvalu zastupnici Dubravki Šuici na pozivu dodao i kako ovaj posjet označava početak jače i aktivnije suradnje Grada Dubrovnika i zastupnice Šuice.

Osim prigodnog programa u Europskom parlamentu, posjet sjedištu Europske unije sadržavao je obilazak Predstavničkog ureda Dubrovačko-neretvanske županije te znamenitosti Bruxellesa.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *