Grmoja najavio beskompromisnu borbu za povjerenstvo

753

Znači li pravomoćna odluka o istrazi u aferi Agrokor i kraj rada saborskog Istražnog povjerenstva, kako su najavili u HDZ-u? Može li oporba, koja se protivi gašenju povjerenstva, nastaviti ispitivati već pozvane svjedoke? Stoji li iza najave o gašenju povjerenstva isključivo poštovanje zakona ili pokušaj prikrivanja istine o Agrokoru? O tome su jutros U mreži Prvoga s Marijom Gerbec Njavro razgovarali predsjednik povjerenstva Orsat Miljenić te članovi Nikola Grmoja i Stjepan Čuraj.

Nikola Grmoja najavio je oštru i beskompromisnu borbu da povjerenstvo nastavi s radom. “Možemo stvarati pritisak preko javnosti, preko medija, upozoravat ćemo i u Hrvatskom saboru da je nedopustivo da se gasi Istražno povjerenstvo koje je Sabor osnovao. Mi ne mislimo odustati od povjerenstva”, rekao je. 

Članak u cjelosti pročitajte OVDJE.

Na konstataciju voditeljice da je gašenje bilo izvjesno, kazao je: “To je bila očita namjera. Oni su očekivali da se to dogodi i da onda oni krenu u gašenje, a kroz cijelo ovo vrijeme oni su mogli izmijeniti odluku o osnivanju povjerenstva ili da idu u izmjene zakona o osnivanju Istražnog povjerenstva. No, oni ne žele niti jednu opciju koja bi srušila njihovu ionako tanku argumentaciju da povjerenstvo ne može raditi.”

 

IZVOR: vijesti.hrt.hr

 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *