Gudački kvartet DSO-a za kraj manifestacije! Čuljak: Pozivamo sve da dođu poslušati naš mali sastav

414

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje završni koncert manifestacije Jesenji glazbeni moskar u petak, 13. listopada u atriju Kneževa dvora, s početkom u 21 sat.

U atriju Kneževa dvora sutra navečer Gudački kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra svirat će četiri gudačka kvarteta. Radi se o sastavu od dvije violine: Đane Kahriman i Ive Vukić, viole Šimuna Končića i čela kojeg svira Mihaela Čuljak.

Mihaela Čuljak kazala je kako će djela biti iz klasičnog perioda, od kojih su dva djela dubrovačkih skladatelja, jedno je Mozartovo jer su sličnog glazbenog karaktera. U drugom dijelu Gudački kvartet DSO-a, svirat će djela češkog skladatelja Antonína Dvořáka koji je dosta drugačiji i romantičniji te koristi folklorne teme u svojoj glazbi.

 
Program je sljedeći:

L. Sorkočević              Simfonija br. 7 u G duruI.

M. Jarnović               Kvartet br. 3 u A duru

W.A. Mozart               Divertimento u F duru

A. Dvořák                    Kvartet br. 12 u F duru, op. 96 “Američki”

Ulaznice za koncerte dostupne su u uredu Orkestra od 9 do 14 sati, u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama te jedan sat prije početka koncerta. Broj za informacije i rezervacije je 417 110 ili 091 613 7314. Popusti za građane ostvarivi su isključivo na blagajni Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Iz Gudačkog kvarteta poručuju kako se jako vesele svirati domaćoj publici, te pozivaju i one koji nisu nikad bili da dođu upoznati njihov mali sastav u jednoj jako intimnoj atmosferi.

MZ/IM

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *