ISKUSTVO SA ZUBARICOM IZ DOC-a: Mojoj 14-godišnjoj kćeri zub je bez injekcije ‘bušila do živca’ i potpuno ga pogrešno tretirala

487
 
“Sa zubaricom u DOC-u jučer sam doživjela takvo iskustvo da ću je u ponedjeljak prijaviti liječničkoj komori. Moju 14-godišnju kćer, koja je inače prijavljena u stomatološku ambulantu na Pločama, uzela je kao hitan slučaj jer je bolio zub.
 
Stomatologinja je zub koji zahtjeva dugotrajno liječenje, odlučila početi popravljati bez anestezije. Ne vjerujem da bi tako svojoj djeci popravljala zub ali eto mojoj kćeri jest. Zamislite samo kakve je moja kćer pretrpjela užasne bolove tijekom ovog ‘stručnog liječenja’. Takve,da zubarici iz dubine duše, želim isti tretman!
 
Da bi stvar bila jos gora, nakon što je izašla iz ordinacije ove mesarke, zub je počeo tako boljeti da je malo trebalo da počne od bolova lupati glavom od zid. Nakon 2 sata vidjela sam da nema druge nego da je odvedem kod nekog privatnika.U stomatolškoj ordinaciji Korda, iako je bilo vec skoro 9 navečer su je odmah primili na čemu im veliko hvala. Štovise, nisu mogli vjerovati da je ova zubarica iz DOC-a uopće takvo liječenje, radila bez anestezije. Osim što je zub, da budem jasnija, bez injekcije ‘bušila do živca,’ potpuno ga je pogrešno tretirala.
 
Inače,lako planem tako da sam,čim je moja kćer počela plakati zbog bolova, nazvala ovu zubaricu. Nisam bila pristojna! Rekla sam joj da se srami, da sramoti svoju profesiju i da joj ovo nije Jugoslavija, vrijeme kada su nama kao djeci popravljali zube bez da nam prethodno daju injekciju. Oni koji su moje godište znati će kakve smo traume tada imali od odlaska u zubara. Zaista sam vjerovala da je takvo vrijeme iz nas. Odlučila sam djecu voditi kod državnih zubara jer su privatnici zaista skupi. Računajuci da više nema razlike. Na teži način sam saznala da to, nažalost, nije tako. Gledajući kako moje dijete vrišti od boli, a ne mogu joj pomoći.
 
Ova priča nije završena. Dati ću si truda saznati koliko godisnje od HZZO stomatolozi dobiju novaca za jedno dijete i zašto moramo plaćati privatne zubare djeci? Državni stomatolozi bi trebali biti brižni i učiniti sve da nam djecu ne boli i da ne proživljavaju traume. Ova zubarica bi se trebala sramiti kakvu je bol priuštila jednoj djevojčici koja je do susreta s njom bez problema odlazila u zubara.Vise neće!
 
A ja i ova ‘mesarka iz Doc-a, nismo završili. Prijavit ću je gdje god budem mogla,kako bi spriječila da svojim ponašanjem i neznanjem ponovno, ovo ne priušti nekom drugom djetetu.
Niti jedno dijete nije zaslužilo ovakav neodgovoran i bezobrazan tretman! A kad je moje u pitanju spremna sam na sve!!!!” – piše ogorčena majka djevojčice iz Dubrovnika (podaci poznati redakciji)

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *