IZLOŽBE, KONCERTI, TRIBINE – Počinju 4. Dani kreativnih/kulturnih industrija Dubrovnik 2017

283

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA u suradnji s Gradom Dubrovnikom, udrugama i pojedincima iz kulturnog, kreativnog i umjetničkog područja, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, od 8. do 11. studenog 2017. godine organizira po četvrti put “Dane kreativnih/kulturnih industrija Dubrovnik 2017.“ s ciljem poticanja udruživanja, umrežavanja, povezivanja i zajedničkog djelovanja svih sudionika javnog života naše zajednice kroz kreativan i inovativan pristup te razvoj novih ideja i proizvoda.

„Dani kreativnih/kulturnih industrija Dubrovnik 2017.” zamišljeni su kao četverodnevno događanje koje objedinjuje, predstavlja, afirmira  i povezuje sve raspoložive snage i potencijale dubrovačke kreativne, kulturne i umjetničke scene – od arhitekture, dizajna, filma, glazbe, informacijsko-komunikacijskih tehnologija, kazališta, plesa i filma, do likovnih umjetnosti, fotografije, nakladništva, modnog dizajna, robotike, modelarstva, gastronomije, kulturnog turizma i muzejske djelatnosti te time postaje jedinstvena manifestacija takvog karaktera na području Grada Dubrovnika. Stoga se svake godine organiziraju panel rasprave o aktualnim temama koje omogućuju komunikaciju dionika, a svako događanje je prilika za druženje, razmjenu ideja i umrežavanje. 

Osim umrežavanja kreativaca, DKKI potencira komunikaciju i suradnju između institucija, formalnih udruženja i nezavisne kulture. 

„Dani kreativnih / kulturnih industrija Dubrovnik 2017.”  predstavit će  niz sadržaja namijenjenih kako stručnoj, tako i široj publici. Riječ je o izložbama, koncertima, tribinama, okruglim stolovima, predstavama, audio izvedbama. 

„Dani kreativnih / kulturnih industrija” imaju edukativni i radni karakter te će  se održati nekoliko kreativnih radionica i radionice razvojnog tipa za organizacije i institucije. DKKI u suradnji s osnovnim i srednjim školama, a uz pomoć eminentnih osoba iz kreativnih/kulturnih industrija organizira kvalitetne radionice i zanimljiva predavanja namijenjena njihovom uzrastu i prilagođena njihovim interesima. Cilj ovih događanja jest otkriti učenicima šarolik i bogat svijet kulturnih i kreativnih industrija, kako bi se jednog dana lakše odlučili za profesionalno usmjerenje.

U večernjim satima održat će se  filmske projekcije, kazališne predstave, audio izvedbe, izložbe, koncerti, a posljednje večeri, u subotu 11. studenog 2017. održat će se Art of your Mind powered by PechaKucha prezentacije. Veliki interes publike i da se traži stolica više  govori o događanju koje je zainteresirao dubrovačku javnost i privuklo publiku različitih profila. 

Veliki interes i pozitivne reakcije javnosti  i institucija pokazalo je da je održavanje ovakvih događanja može doprinijeti djelovanju i prezentaciji rada kulturnih i kreativnih industrija i urbanom razvoju Grada.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *