Jakovčić: Europska komisija treba snažno podržati ulazak Hrvatske u Schengen i eurozonu

182

Hrvatska zaslužuje skori ulazak u Schengenski prostor i eurozonu, a u tome joj Europska komisija treba pružiti snažnu političku podršku, istaknuo je zastupnik Ivan Jakovčić (IDS-ALDE) u govoru na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu.

 “Hrvatska ispunjava posljednje zadaće u sklopu priprema za ulazak u Schengensko područje. To je iznimno značajno za hrvatsko gospodarstvo, osobito za turizam”, naglasio je Jakovčić.Zastupnik IDS-a podsjetio je kako je u lipnju ove godine na graničnim prijelazima u Istri došlo do stvaranja kilometarskih kolona baš zbog toga što Hrvatska nije dio Schengenskog prostora.

“Pozivam Europsku komisiju da poduzme sve, uključujući i nebirokratske mjere uz snažnu političku podršku, kako bi Hrvatska što je moguće prije ušla u Schengensko područje. To bi dodatno pridonijelo stabilizaciji stanja na cijelom prostoru zapadnog Balkana”, ocjenjuje Jakovčić. Hrvatska trenutačno ustrajno radi i na ispunjavanju kriterija za ulazak u eurozonu, kaže Jakovčić.

“Očekujem od Europske komisije da i u procesu priprema za uvođenje eura snažno, uz jasnu političku podršku pomogne Hrvatskoj. Naša zemlja zaslužuje skori ulazak i u Schengensko područje i u eurozonu”, zaključio je Jakovčić.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *