Jedanaest dirigenata večeras će ravnati Orkestrom

372

Završni koncert 6. Međunarodnog majstorskog seminara iz orkestralnog dirigiranja održat će se večeras, 24. veljače u tvrđavi Revelin s početkom u 20 sati.

Jedanaest polaznika sedmodnevnog seminara kojeg je vodio glasoviti maestro Uroš Lajovic, pokazat će publici stečene vještine i ravnati Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Na programu su djela W.A. Mozarta, L. van Beethovena i B. Berse. Ulaz na koncert je slobodan.

Seminar koji je okupio dirigente iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Austrije, Španjolske, Sjedinjenih Američkih Država, Tajvana i Grčke, organiziran je u suradnji Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Fonda Lovro & Lilly Matačić, utemeljenog 1987. godine u skladu s oporučnom željom maestra Lovra von Matačića i njegove supruge Lilly, kako bi se pomagali mladi i talentirani glazbenici. 

Inače, ovo je treća godina da se seminar organizira u Dubrovniku te da se na taj način pomaže mladim dirigentima kako bi razvijali svoja znanja i vještine u orkestralnom dirigiranju. 

Dirigenti koji će ravnati orkestrom su Ante Sladoljev (Hrvatska), Heng-Yi Pao (Tajvan), Dominik Steklasa (Slovenija), Tomaž Kukovič (Slovenija), Luka Hauser (Njemačka), Roberto Castro (SAD), Amna Husejnagić (BiH), Pantelis Kogiamis (Grčka), Dunja Vejzović (Hrvatska), Pierre Pichler (Austrija) i David González Hernández (Španjolska) a program je sljedeći:

B. Bersa                    Idila,

W.A. Mozart            Simfonija u Ed duru,

KV. 543L. van Beethoven    Simfonija br. 3 „Eroica“
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *