Kako prepoznati Facebook psihopate: Ispočetka lajkaju svaku vašu fotografiju, a onda…

853

Glavna razlika između psihopata i normalnih ljudi je u tome što ovi drugi ne žele namjerno povrijediti neku osobu, a psihopate gaze po mrtvima, kako bi došli do cilja.

Budući da su veliki glumci i manipulatori, teško ih je prepoznati, a pogotovo kada se kriju iza računala. S obzirom na činjenicu da živimo u eri interneta i da se većina naših života odvija upravo u ovom virtualnom svijetu i, s obzirom na činjenicu da su psihopate u porastu kako u stvarnom tako i u virtualnom svijetu, ipak bismo ih trebali znati prepoznati i zaštiti se.

Ovo su samo neki znakovi da ste u komunikaciji sa psihopatom, a govorimo o muškarcima psihopatama:

Javlja vam se u inbox, lajka svaku vašu objavu i često komentira. Najčešće znači da mu se sviđate i da ste potencijalni plijen. Prije nego se upustite u konverzaciju, obavezno prostudirajte njegov profil. Takve osobe među svojim prijateljima imaju puno veći broj ženskih prijatelja i to su uglavnom one koje imaju lijepu profilnu sliku. Istražite koje objave lajka i kako komentira. Ako je slatkorječiv, zabavan, manipulativan, ako pokazuje veliki interes za svoje sugovornice, najbolje bi vam bilo da budete na oprezu. Ako, pak ne lajka, ali komentira i to, uglavnom, negativno i dežurni je kritičar, izbrišite ga iz prijatelja. Vaš zid, vaša pravila.

Na društvenim mrežama je veliki broj narcističkih poremećaja ličnosti, koji pripadaju buketu psihopata. Narcisima je jako važno šta drugi misle o njima i uvijek se predstavljaju u najljepšem svjetlu. Oni prikazuju slike sretne obitelji, a sebe kao veliku dobricu. Njegov profil je ispunjen lijepim fotografijama, često se fotografira ili postavlja duge statuse na koje prikuplja lajkove i pohvale. Svakodnevno objavljuje statuse, jer se hrani divljenjem drugih ljudi.
Često su snobovi i još češće osuđuju druge ljude. Većina njih su jako ljubazni i privlačni, a neki od njih su i veliki svjetski gurui, ili manje svjetski, a koji zagovaraju ljubav i pozitivu. Zapravo, nisu ništa drugo nego psihopate. Lažni su i kod njih je svega previše. Previše lažnog osmjeha, previše pozitive i pozitivnog mišljenja.
Sve više njeguju kult tijela, kako muškarci, tako i žene.

Ženske psihopate su u manjem postotku u odnosu na muške, ali ne znam da li je istražena internet psihopatija i narcizam. Žene otkrivaju u potpunosti svoje tijelo i nemaju nikakvog morala. Kirurški zahvati uljepšavanja govore o mazohističkoj strukturi osobe, što je još jedan mogući znak da se radi o ženi psihopati. Za prikupljanje lajkova i pažnje, uglavnom koriste svoje tijelo i/ili lijepo lice. Često prave selfije.
Psihopatija je još uvijek nedovoljno istraženo područje i još uvijek se malo govori o njoj, a može napraviti puno štete. Zato je važno da se educiramo i prepoznamo neke od karakteristika:

– Izraženi egoizam
– Uživanje u (psihičkom i/ili psihičkom) mučenju (naročito) djece i žena
– Izraženo licemjerje
– Lažljivost
– Manipulacija svima
– Nevjerojatna prilagodljivost
– Spletkarenje i sklonost zakulisnim igrama
– Snobizam i omalovažavanje svih
– Nemogućnost ostvarivanja iskrenih i dubokih obiteljskih i ostalih veza
– Besramno i nemoralno ponašanje
– Hladno i proračunato razmišljanje
– Odlična  elokventnost
– Savršena gluma
– Prebacivanje krivice na druge i nepriznavanje vlastitih grešaka
– Ispričavanje po potrebi
– Uživanje u stvaranju kaosa i pomutnje
– Nemogućnost osjećaja ljubavi
– Seks zamjenjuju s ljubavlju
– Nedostatak empatije
– Nedostatak osjećaja žaljenja i kajanja
– Fiksacija na ispunjenje vlastitih želja
– Nestrpljivost
– Netrpeljivost
– Prikazivanje sebe kao duhovnjaka i religiozne osobe, korištenje religioznosti za svoje vlastite ciljeve – lažna religioznost
– Korištenje politike za svoje ciljeve – dvolični političari, diktatori,…
– Sistematsko i plansko uništavanje svega što im stoji na putu ostvarivanje cilja ili želja
– Elitizam
– Bolesna ambicija
– Okrutnost
– Nadmenost
– Sklonost seksualnim devijacijama

Izvor: Pozitivan stav

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *