KAKO ŽIVE BOGATI: Gosti sa superjahte ‘Ulysses’ danas uživaju na Lokrumu

324

Luksuzna superjahta ‘Ulysses’ uplovila je u subotu u luku Gruž, a danas se može vidjeti kraj Lokruma, točnije Portoča. 116 metara dugačka ljepotica nalazi se na 31. mjestu po veličini, a riječ je o jahti koja je u vlasništvu najbogatijeg Novozelanđanina Gramea Richarda Harta, a ne Marka Zuckenberga kako se ranije pričalo.

Neko su vrijeme kružile glasine da je riječ o jahti kojoj je vlasnik osnivač Facebooka Mark Zuckenberg, odnosno da je istu, samo 107 metara dugu jahtu u vlasništvu novozelandskog miljerdera kupio Zuckenberg osobno, ali je tu vijest Zuckenberg demantirao i otklonio daljnje glasine.

31. po veličini u svijetu superjahta projektirana je da izdrži najgore vremenske uvjete, plovi brzinom od 15 čvorova i posjeduje 15 luksuznih apartmana, a opslužuju je 43 člana posade za koje je osigurano 20 soba.

Luksuzno plovilo izgrađeno je u Norveškoj i na sebi ima palubu za slijetanje helikioptera ‘Bell 429’. Nosi više brzih plovila, među kojima se posebno ističe mala, 21 metar duga jahta ‘Princess’, koju, kako doznaje Dubrovački list, u more spuštaju dvije snažne palubne dizalice.

Jahta može primiti 66 osoba, a dizajnirana je posebno za duga putovanja i nemirna mora.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *