KINO MEDITERAN: Sv. Nikola donosi novu rundu filmova u Orebić

666

I ove zime partnerstvo Kino Mediteran i Matice hrvatske Orebić donosi filmski program u Orebić.

Projekcije se održavaju 7. i 8. prosinca u Dvorani Općine Orebić, a ulaznice su 20 kuna. 

Prva projekcija održava se u četvrtak 7.12. u 19 sati, a na programu je novi francuski igrani film “ODISEJ” – biografski film o legendarnom francuskom oceanografu i istraživaču podmorja Jacquesu Cousteau. U filmu uz Lamberta Wilsona glumi i poznata Audrey Tautou, a film je sniman i u Hrvatskoj na otocima Hvaru, Visu i Biševu. 

U petak 8.12. u 17 sati mališani gledaju novi igrani film “CRVENI PAS: POČETAK”. Dirljiva priča o najslavnijem australskom psu koji se zove Plavi, a radnja se odvija prije velikog filmskog hita “Crveni pas”, legendarne priče o psu koji je ujedinio rudarsku zajednicu u sjeverozapadnoj Australiji krajem 1970-ih.

Podsjetimo, Kino Mediteran je projekt revitalizacije kina u Dalmaciji čiji je glavni cilj oživiti kino dvorane i ljetna kina te dovesti filmske programe u manje sredine diljem Dalmacije gdje su kina odavno zatvorena. Fokus projekta je na europskim i nezavisnim filmovima. Kino Mediteran se održava u 26 gradova od kojih 12 ima programe kroz cijelu godinu. 

Kino Mediteran organizira Festival mediteranskog filma Split, a projekcije u Orebiću održavaju se u partnerstvu s Maticom hrvatskom Orebić i Turističkom zajednicom Općine Orebić.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *