KIŠA, KIŠA, KIŠA: Oborine tijekom srijede u cijeloj zemlji

404

Državni hidrometeorološki zavod putem Meteoalarma je izdao narančasto upozorenje: lokalno se može očekivati između 50 i 90 litara padalina po četvornom metru.

Jače naoblačenje s kišom već je u srijedu ujutro zahvatiti sjeverni Jadran, a tijekom dana će se proširiti i na cijelu zemlju. U Gorskom kotaru već pada snijeg.
Oborina će biti i u četvrtak, a tek u petak vrijeme će se prolazno smiriti.

Već nam subota nosi novi val oborina, ovaj put snijega bi moglo biti i u nizinskom dijelu zemlje.
Naoblačenje s kišom na sjevernom Jadranu već rano ujutro, a prema sredini dana oblaka će biti sve više i drugdje u zemlji. Temperature u srijedu ujutro će biti oko nule. Jedino se u Slavoniji očekuje malo ispod. I to zato što će na istoku biti nešto vedrije pa će se noću zrak uz tlo više ohladiti.

Danju na kontinentu oblačno, kišovito i hladno: temperatura neće previše porasti u odnosu na jutro, bit će većinom oko 5 stupnjeva.
U Slavoniji i Baranji, od sredine dana postupno naoblačenje i također povremeno kiša. Ovdje će biti i nešto jugoistočnog vjetra te ipak malo viša temperatura nego na zapadu, mjerit će se od 6 do 9 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu kiša bi mjestimice mogla biti obilnija, a bit će i grmljavine. U gorju i kiša i susnježica i snijeg: snijeg uz pad temperature uglavnom na višim nadmorskim visinama. Pri tom se može očekivati i novi sloj snježnog pokrivača. Na moru će puhati umjereno i jako jugo i južni vjetar, temperatura će biti od 11 do 13. U gorju pak dosta hladnije, ne više od 4 ili 5 stupnjeva.

Kišit će i u Dalmaciji, a poslijepodne i osobito navečer te u noći na četvrtak oborina i ovdje može biti obilnija. Puhat će umjereno i jako jugo, a temperatura će biti većinom između 12 i 14 stupnjeva, javlja Dnevnik.hr
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *