KOLUMNA ANE ALAMAT! Uživajte u blagdanskoj hrani bez debljanja i gubitka forme

336

Ako volite Božić i sve što ide s njim a to je druženje s obitelji, pokloni, lampice, miris bora i naravno hrana poput francuske salate, vina, sarme, božičnih kolača te ako volite sebe onda nemojte i ovaj Božić dopustiti da se pretvorite u lijenčine pune izgovora za izbjegavanje treninga. Tim više iz razloga da ne upropastite sve ono što ste dobro napravili tijekom jeseni.

Naravno da je normalo da se čovjek malo opusti  tijekom blagdana. Primjerice, ja ne trčim puna tri tjedna iz zdravstvenih razloga i  kako se osjećam? Neće kilo na mene jer to je gentika, ali kako tjedni i tjedni odmiču stalno se nešto lijepi na mene. Naravno loše. Pa tako kašljem i bole me leđa, ali čim počnem trčati odnosno raditi tjelovježbu sve dođe na svoje.

Prema tome pozivam vas da ovaj Božić počevši od danas do 15. siječnja tri puta tjedno radite 30 minutni trening kao što gledate na TV emisiji Život na Vagi.

Dovoljno je trčati 20 do 30 minuta tjedno brže i potrošit ćete više masti jer će i potrošnja biti veća. Istraživanja su pokazala da pri brzom trčanju potrošimo  33 posto kalorija po minuti više nego pri sporom trčanju.

Naši trkači ne prestaju ni za Božićne blagdane trenirati. Naime čak se pripemaju za Novogodišnju trku 10k koja se održava u gradu 1. siječnja 2017. u 14h, taman nakon ručka.

Znači (vrijedi za one koje ne trče s nama u Školi) ako imate 20 do 30 minuta slobodnog vremena najbolje ih je iskoristiti brzim trčanjem. Što brže trčite tih 20 do 30 minuta potrošit ćete više masti, jer je veća potrošnja energije. Zvuči lako i zaista jest. Probajte.

Slika koju vidite samo je primjer kako ljudi timski mogu ostvarivati dobre rezultate, dobro izgledati,  a pritom se dobro zabavljati.

Zato ekipi trenera Ani, Dijani, Mariju i Srđanu samo jedno veliko hvala. Hvala što ljudima pomičete granice i što im se nemoguće vrlo brzo čini mogućim.

Čestitke našoj trenerici Dijani-Urlić Obuljen na diplomi menadžmenta  Sporta i sportskih aktivnosti. Sada osim diplomiranih ekonomista i odgajateljica u timu imamo i ono što nam je nedostajalo da s pravom možemo reći da smo profesionaci u ovome što radimo.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *