KONCERT KOJI SE NE PROPUŠTA: Dubravka Tomšič večeras u Dvoru

423

Legendarna pijanistica Dubravka Tomšič nastupit će večeras s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u atriju Kneževa dvora. Orkestrom će ravnati austrijski dirigent Christoph Campestrini, a koncert se održava u sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto.

Početak koncerta je u 21 sat. Legendarna pijanistica Dubravka Tomšič nastupit će večeras s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u atriju Kneževa dvora. Orkestrom će ravnati austrijski dirigent Christoph Campestrini, a koncert se održava u sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto. Početak koncerta je u 21 sat.

Proslavljena pijanistica i rođena Dubrovkinja, Dubravka Tomšič uživa „nešto poput kultnog statusa među pijanofilima”, piše časopis Gramophone. Prvi javni solistički koncert održava kao petogodišnja djevojčica, nakon čega otpočinje njezina međunarodna karijera koja je vodi na pet kontinenata, a tjekom koje izvodi više od 5000 koncerata s najprestižnijim orkestrima. Nastupala je s Bečkom filharmonijom, Kraljevskom filharmonijom iz Londona, Državnom kapelom iz Dresdena, Minhenskom filharmonijom, bila miljenica Bostonskog simfonijskog orkestra. Od 1987. godine Dubravka Tomšič snimila je više od 90 koncerata, što ju svrstava među umjetnike s najbogatijom diskografijom.

S Dubrovačkim simfonijskim orkestrom surađuje dugi niz godina, a dubrovaču publiku uvijek iznova oduševljava vrhunskim pijanizmom koji ispuni Knežev dvor. Na večerašnjem koncertu izvesti će Schumannov Koncert za klavir i orkestar u a molu, op. 54. U drugom dijelu koncerta publika će imati priliku čuti Dvořakovu Simfoniju br. 7 u d molu, op. 70.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *