Krile demantirao: Nismo odgovorni za sanaciju ceste kod Slanoga

1840

Nakon kritike Roka Tolića , oglasio se i Roberto Krile, direktor Dubrovnik cesta d.o.o., čiji demanti prenosimo u cijelosti.

“Nastavno na članak objavljen na Vašem portalu naslova ,,lz DUBROVNIK CESTA obećali su sanaciju odrona kod Slanog prije četiri mjeseca, još uvijek se ne radi ništa…” , uvezi odrona na pokosu državne ceste D8 na lokaciji Kovačev brijeg poviše Slanoga, treba jasno kazati kako za sanaciju predmetnog pokosa nije odgovorna tvrtka Dubrovnik ceste d.d.. 

Tvrtka Dubrovnik ceste d.d., temeljem sklopljenog ugovora sa Hrvatske ceste d.o.o., provodi radove redovnog održavanja državnih cesta na području Dubrovačko-neretvanske županije. U slučaju odrona na predmetnom pokosu tvrtka Dubrovnik ceste d.d. izvela je sve radove u okviru svoje nadležnosti, odnosno radova redovnog održavanja cesta, uredno i na vrijeme. To znači da je uspostavljeno i osigurano uredno odvijanje prometa neposredno nakon što se odron dogodio, brzom intervencijom čišćenja odronjenog materijala koji je blokirao obje prometne trake te uspostavom prometovanja jednim prometnim trakom uz privremenu regulaciju semaforima. Sukladno nalogu upravitelja ceste, Hrvatske ceste d.o.o., drugi prometni trak je zatvoren radi neposredne opasnosti od daljnjeg klizanja materijala na tom dijelu ceste, a kao nužno privremeno rješenje do trajnog saniranja pokosa, koje je u nadležnosti upravitelja ceste. 

Trajno saniranje pokosa na državnoj cesti D8 poviše Slanoga po svojoj prirodi spada u radove izvanrednog održavanja cesta te Dubrovnik ceste d.d. iste ne mogu izvoditi samoinicijativno i bez odluke upravitelja ceste, Hrvatske ceste d.o.o.. Upravitelj ceste je za predmetne radove pokrenuo odgovarajući postupak javne nabave te je raspisan javni natječaj,,sanacija nestabilnih stijenskih pokosa u usieku na državnoj cesti oznake DC8 na lokalitetima Kovačev brijeg i Grgurići kod mjesta Slano u Dubrovačkom primoriu”. Najpovoljniji ponuditelj na javnom natječaju će ugovoriti i izvesti radove trajne sanacije predmetnog pokosa, a prema javno raspoloživim informacijama. 02.04.je rok za dostavu ponuda na ovom javnom natječaju. 

Slijedom svega navedenoga, razvidno je da je tvrtka Dubrovnik ceste d.d. uredno izvela sve radove iz svoje nadležnosti u svezi predmetnog odrona na pokosu državne ceste D8 na lokaciji Kovačev brijeg poviše Slanoga te ni na koji način ne može biti odgovorna za trajno saniranje istoga. “

Roberto Krile

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *