MEĐUNARODNI GLAZBENI FESTIVAL DUBROVNIK: Dmitry Sinkovsky i Luca pianca nastupili u Dvoru

160

Nakon maestralnih izvedbi Vivaldijevih djela s DSO-om u petak, ruski violinski virtuoz i kontratenor Dmitry Sinkovsky i švicarsko-talijanski lutnjist Luca Pianca su sinoć održali još jedan koncert u Dvoru. Pod nazivom Stylus phantasticus, ovaj koncert je donio u Dvor glazbu 17. stoljeća.

Nagrađivani umjetnici su izveli djela H. Purcella, F. Rognonija, H.I.F. Bibera, D. Buxtehudea, M. Uccellinija i drugih skladatelja spomenutog vremena, a publika je imala priliku čuti  violinsko, ali i pjevačko umijeće Dmitrija Sinkovskog. Vrhunski lutnjist Luca Pianca publiku je posebno oduševio improvizacijama na svom instrumentu.

Na programu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto je još jedan koncert Dmitrija Sinkovskog. Nastupit će s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom pod ravnanjem Tomislava Fačinija u utorak, 12. rujna u Kneževom dvoru s početkom u 21 sat. Na programu su djela L. van Beethovena: Violinski koncert u D duru te Simfonija br. 7 u A duru. 

 

Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto pomogli su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, Zračna luka Dubrovnik, Valamar hoteli, Hoteli Maestral, Austrijski kulturni forum i Nportal.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *