Mlađe je slađe!

732

Donosimo nekoliko razloga ‘za’ i ‘protiv’ veze s mlađim muškim partnerom.

RAZLOZI ‘ZA’:

Muškarci su danas drugačiji

Danas su muškarci pripadnici jedne nove generacije. Ako su u svojim tridesetima, njihove su majke vjerojatno i same radile, pa im je pojam o ženi s karijerom sasvim normalan. Takav vas muškarac neće spriječavati u vašim radnim obvezama, štoviše vrlo je vjerojatno kako će vas u potpunosti podržavati. On vas ne doživljava kao konkurenciju i ponosi se vašom karijerom.

Znate što želite…

Do tridesete ste naučili gotovo sve što ste trebali i u godinama ste kad točno znate što želite, a što ne želite. S mlađim partnerom ćete vjerojatno raditi neke stvari koje se prije ne biste usudili. Vi jednostavno više niste toliko nesigurni, a on je dovoljno mlad i spreman na izazove.

Seks

Znati što željeti odnosi se na sve i tu ne mislimo pritom samo na seks, iako smo ponajprije mislili na seks. Šalimo se. Ma zapravo i ne. Voditi ljubav s lijepo definiranim tijelom, vrlo je ugodna aktivnost. Vaša je seksualnost na vrhuncu, znate uživati, imate određeno iskustvo, a seksualnost ispoljavate drugačije nego ranije.

 “Ako već imate obitelj, stvar neće biti jednostavna. Vaša će ga djeca vjerojatno teže prihvatiti, kao i njegova majka koja će imati štošta toga reći o vezi sina sa starijom ženom koja iza sebe ima prošlost”

Pomirljive razlike

Razlike među vama su očite, no nisu nepomirljive. Mlađi partner ima šire vidike, spreman je saslušati vaše stavove i zapravo u raznim diskusijama djeluje kao dašak svježeg povjetarca. I toje odlična interakcija. On može mnogo toga naučiti od vašeg iskustva i mudrosti, a vi nećete pored sebe imati zadrtog i tvrdog partnera koji samo tupi svoje, a sve svoje snage ulaže u to da vam dokaže kako ste u krivu. Opet.

U fizičkom smislu gledano, žena u četrdesetima danas je potpuno drugačija od žene u četrdesetima prije dvadeset godina. Danas je ženi zaista teško pogoditi godine. Osim toga, kada izgledate dobro vašoj dobi, koga je briga za brojku na papiru. A godine su samo brojka.

Ljubav

Ljubav osvaja sve. Nemojte slušati kritike i one koji vas ometaju u ljubavi. Ako vas on voli i volite njega, zaista ne postoje nikakve prepreke. Ljubav ne poznaje dobne granice!

RAZLOZI ‘PROTIV’:

Deset godina se sada ne čini kao velika razlika, no sve ovisi o tome u kojoj ste se dobnom periodu upoznali. Deset godina razlike u vašim dvadesetima ili tridesetima nije ista stvar. Razmišljajte o vašoj vezi dugoročno. Jer ako imate trideset, još ste mladi i lijepi, no zamislite se za petnaest godina. Vi ćete prijeći 45 godina, a on će tek biti u naponu snage.

Osim toga, statistike pokazuju da veze između mlađeg muškarca i starije žene traju oko trinaest godina.
Vaš biološki sat vam govori da biste željeli imati djecu, no on je premlad… Takav neravnopravan odnos želja mogao bi uzrokovati probleme u budućnosti.

Drugi ljudi

Nije uvijek lako održati vezu s mlađim muškarcem, jer vas gotovo nitko ne shvaća ozbiljno. Oboje morate biti jaki kako bi izdržali zlobne komentare koji smetaju vašoj sreći.

No, ako već imate obitelj, stvar neće biti jednostavna. Vaša će ga djeca vjerojatno teže prihvatiti, kao i njegova majka koja će imati štošta toga reći o sinovljevoj vezi sa starijom ženom koja iza sebe ima prošlost. Da, vaša veza doista treba biti jaka kako bi izdržala sve prepreke.

Fizički izgled: 

Starenje nije lijepo samo po sebi, no kada izađete s njegovim društvom, mladim i lijepim, mogli biste se osjećati pomalo paranoično. Vrlo je moguće kako ćete početi grozničavu potragu za svakom sijedom vlasi i svakom borom koju prije niste primjećivali.

Kako vrijeme prolazi, mogli biste se osjećati ranjivo. Svaku mladu djevojku ili ženu bi mogli doživljavati kao opasnu konkurenticu. Doista vam je potrebno svo sampouzdanje svijeta i zaista veliko povjerenje u njega!

Prekid i njegove posljedice

Ukoliko je prekid sporazumni, tim bolje. No, ukoliko je on odlučio da želi otići, osjećat ćete da ste poprilično uložili u jednu neisplativu ljubav. Promašili ste, ponovno ste sami, a sada i još stariji. No, tada se dogodi još gora stvar. On se osjeća krivim i počinje vas žaliti i želi ostati s vama, no iz pogrešnih razloga. Šanse za njegov preljub su velike, no njemu je njegova sloboda potrebna. Situacija nije nimalo zavidna.

Izvor: zadovoljna.hr
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *