MUP: Osobne iskaznice istekle nakon 11. ožujka i dalje važeće

250

MUP obavještava građane kako su osobne iskaznice istekle nakon proglašenja epidemije i dalje važeće. 

Izmjenom Zakona, produžen je rok važenja i to na najduže 30 dana nakon dana proglašenja prestanka epidemije s ciljem smanjenja fizičkih kontakata te zaštite građana i službenika koji provode upravne postupke u policijskim upravama i policijskim postajama, Hrvatski sabor je 7. travnja 2020. godine po hitnom postupku donio Zakon o dopunama Zakona o osobnoj iskaznici (NN 42/20), kako piše na službenoj stranici Ministarstva.

“Kako prestanak epidemije u Republici Hrvatskoj još uvijek nije proglašen, skrećemo pažnju građanima, ali i svim institucijama i pravnim osobama u Republici Hrvatskoj koje za potrebe svojeg poslovanja traže uvid u javne isprave građana, da su osobne iskaznice, istekle nakon proglašenja epidemije 11. ožujka, i dalje važeće”, navode.

Osim Zakona o dopunama zakona o osobnoj iskaznici, Hrvatski sabor je 7. travnja 2020. godine po hitnom postupku donio i dopune Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, Zakona o putnim ispravama hrvatskih državljana.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *