Navijač uhićen u Dubrovniku, Albanija se protivi njegovom izručenju Srbiji!

469

Nogometni savez Albanije poziva albanske vlasti da zaustave izručenje iz Hrvatske Srbiji Ismaila Morine, osumnjičenog da je upravljao dronom s nacionalističkim transparentom iznad stadiona u Beogradu prilikom utakmice Srbija-Albanija, odigrane u listopadu 2014. godine.

Ismail Morina poznatiji i kao Balista uhićen je prije skoro mjesec dana u Dubrovniku, a dubrovački Županijski sud  odlučio ga je izručiti Srbiji, na osnovu tjeralice koja je na snazi od “afere Dron”.

To je izazvalo zgražanje u Albaniji, obzirom kako se svi boje za njegovu sigurnost, ako bude izručen Beogradu. Naravno, njegovi odvjetnici su najavili žalbu na odluku.

Podsjetimo, Morina je osumnjičen da je, na nogometnoj utakmici Srbija – Albanija u listopadu 2014. u Beogradu, upravljao dronom sa zastavom na kojoj je bila mapa “Velike Albanije”, nakon čega je izbilo nasilje, a utakmica prekinuta. AP navodi kako su navijači Albanije pozvali na okupljanje večeras u Tirani kako bi se na tamošnju vladu izvršio pritisak da se uključi u cijeli slučaj.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *