Nikola Grmoja u Hrvatskom saboru govorio o problemu GP Metković

366

Saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista Nikola Grmoja u Hrvatskom saboru tražio je stanku kako bih podsjetio na problem graničnog prijelaza Metković na koji je više puta i na različite načine upozoravao.

„Problem je jako velik i radi se o velikom novcu koji je potrošen na granični prijelaz koji ne može biti u funkciju, koji je nefunkcionalan i na kojem je već bilo nekoliko nezgoda. Uloženo je 20 milijuna kuna na lokaciji koja je neprimjerena, koja je previše blizu samom centru grada Metkovića u kojem su već i sada gužve,“ istaknuo je Grmoja.

Naime, još u travnju 2014. tadašnji gradonačelnik Božo Petrov pisao je svim nadležnim službama, Ministarstvu financija, Ministarstvu prometa i ostalima, upozoravao je da taj granični prijelaz, odnosno lokacija koja je izabrana nije dobra. Nudio je alternativu, lokaciju Đumruk, koja je bliža sadašnjoj lokaciji graničnog prijelaza, međutim to nije uvaženo. Nije bilo nikakve reakcije, nastavila se gradanja graničnog prijelaza i nova gradonačelnica Katarina Ujdur također je slala dopise.

„Unatoč svemu navedenome Vlada RH je dala 20 milijuna kuna za granični prijelaz na neadekvatnoj lokaciji.  I da stvar bude gora taj je granični prijelaz loše tehnički izvela. Kao Gradska uprava grada Metkovića inzistirali smo da taj granični prijelaz ne dobije uporabnu dozvolu i do danas je nije dobio jer je loše izveden,“ dodao je.

Nikola Grmoja objasnio je da treba razmisliti o tome da se ovaj GP pomakne prema Bosni i Hercegovini te da ne smijemo zbog žurbe da što prije uđemo u schengen, što je svima u interesu, pristati na jednu nepovoljnu situaciju, za građane Metkovića i za sami Grad. Podsjetio je i na obećanje ministra Butkovića o izgradnji spoja  Metkovića sa autocestom kao i novog Mosta.

Osim toga, upozorio je i na probleme stanovnika ulice Marka Marulića koji žive u svojevrsnom getu i podsjetio na dva sastanka koja je imao sa ministrima Kovačom i Stierom. Iako se radi o osjetljivom pitanju, pomjeranja granica, treba ga svakako otvoriti radi ljudi koji žive u ulici Marka Marulića.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *