NIŠTA OD LUKE DUBROVNIK! Evo što Maro Kristić kaže o odluci Povjerenstva

297

Nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na službenim stranicama objavilo odluku kako dužnosnik Maro Kristić, zastupnik u Hrvatskom saboru do 11. svibnja 2017. godine, ne može do 11. svibnja 2018. biti članom uprava ili nadzornih odbora trgovačkih društava pa tako niti članom Uprave trgovačkog društva Luka Dubrovnik d.o.o., upitali smo Kristića (MOST) da nam potvrdi tu informaciju te komentira samu odluku. 

Kristić je naveo kako je tražio mišljenje Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, stvara li činjenica da je bio saborski zastupnik problem.

– Ja sam kao i svaki odgovorni dužnosnik koji je obnašao dužnost, u ovom slučaju zastupnika u Hrvatskom saboru, tražio njihovo mišljenje u vezi mogućeg zaposlenja i sudjelovanja u natječaju kada se otvori mjesto u Luci Dubrovnik. Odnosno hoće li doći do mogućeg sukoba interesa kad bih ja sutra obnašao neku rukovodeću dužnost. 

Kristić je rekao kako su mu odgovorili da kao bivši zastupnik u Hrvatskom saboru u roku od godinu dana, od dana kad mu je prestala dužnost, ne može biti član uprave nikakvog trgovačkog društva, što znači da ne može biti član uprave ni nekog privatnog trgovačkog društva.

– U principu, ako se Zakon ne promijeni, ja tek od svibnja iduće godine mogu biti na rukovodećoj poziciji bilo kakvog trgovačkog društva, neovisno bilo ono u vlasništvu Grada, jedinice lokalne samouprave ili privatnog trgovačkog društva – ističe Kristić.

Što se tiče ponovne prijave nakon isteka roka, Kristić jasno poručuje da to želi.

– Imam ambiciju biti ondje gdje mogu dati najveći doprinos Gradu, godina dana je dugo razdoblje, vidjet ćemo što i kako dotad – zaključuje Maro Kristić.

Podsjetimo, Povjerenstvo u obrazloženju napominje da sukladno Zakonu o lokalnim izborima članovi predstavničkog tijela jedinice lokalne i regionalne samouprave ne mogu istovremeno biti članovi upravnih tijela trgovačkih društva u vlasništvu jedinice, ili u kojima ona ima većinski dionički udio, te ravnatelj ustanove ili druge neprofitne pravne osnove kojoj je jedinica osnivač.

Direktor Luke Dubrovnik Božo Memed, nije htio komentirati navedenu odluku Povjerenstva, kao ni Kristićev angažman.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *