Od subote Zimska služba u drugom stupnju pripravnosti i u Konavlima

417

U prostorijama Općine Konavle danas je održan sastanak Stožera civilne zaštite Općine Konavle na temu pripravnosti žurnih službi I komunalnih poduzeća povodom najave nepovoljnih zimskih uvjeta. Sastanku su prisustvovali zamjenik načelnika Općine Konavle i zapovjednik Stožera Ivo Radonić, direktor Dubrovnik cesta Roberto Krile sa suradnikom Pavom Pulitikom, načelnik policijske postaje Gruda Pavo Prkoča, voditelj Čistoće i zelenila Konavle Marko Skurić, Zoran Ateljević iz HGSS-a Dubrovnik te zapovjednik JVP Konavle i rukovoditelj zimske službe Mario Magud.

Prema najavama Državnog hidrometeorološkog zavoda na krajnjem jugu od nedjelje do idućeg četvrtka očekuju se izrazito nepovoljni vremenski uvjeti. Uz niske temperature, koje će se posebice sredinom idućeg tjedna, spuštati ispod nule, probleme u odvijanju redovnog prometa će vjerojatno stvarati i snijeg, kojeg se prema najavi očekuje u Konavlima, posebice na Konavoskim brdima. Između žurnih službi dogovorena je koordinacija na terenu, čišćenje i posipanje prometnica za koje osigurane dovoljne količine soli i sipine u zimskim bazama Gruda i Čibača.

Preporučuje se stanovništvu da na zasniježenim područjima prometuje isključivo sa zimskom opremom te da poslušaju eventualne upute nadležnih službi. U Općini Konavle se od subote večeri uvodi drugi stupanj pripravnosti Zimske službe.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *