ODLUKU O OMOGUĆAVANJU PRODAJE PROIZVODA RIBARSTVA

248

Slijedom zamolbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Ministarstva poljoprivrede, a temeljem članka 26. i članka 12. Statu nijske lučke uprave Dubrovnik, Ravnatelj donosi sljedeću odluku:

Članak 1 

Dopušta se prodaja proizvoda ribarstva s ribarskih plovila, vezanih na iskrcanim mjestima u lukama otvorenim za javni promet u nadležnosti Županijske lučke uprave Dubrovnik (iskrcajno mjesto u luci Gruž i u luci Sustjepan – Shell). 

Članak 2. 

Vrijeme u kojem je dopuštena prodaja, način rada i mjere kojih su se dužni pridržavati prodavači i kupci jednaki su radnom vremenu i mjerama koje su nadležna tijela propisala za trgovine prehrambenim proizvodima. 

Članak 3. 

Prodavač je dužan osigurati da se svi pridržavaju propisanih sigurnosnih mjera i preporuka Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, a nakon završetka prodaje dužan je očistiti i oprati mjesto prodaje. 

Članak 4. 

Lokacije na kojima se primjenjuje ova Odluka navedene su u članku 1. Ove Odluke, a to su mjesta navedena u Odluci o popisu iskrcajnih mjesta za ribarska plovila koja obavljaju gospodarski ribolov na moru (NN 10/2020). 

Članak 5. 

Ova Odluka vrijedi do okončanja pandemije korona virusom. 

 Željko Dadić, ravnatelj

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *