Oglasio se vlasnik tvrtke koja je zaustavila natječaj za nadzor gradnje Pelješkog mosta

427

Državna komisija za kontrolu javne nabave dijelom je prihvatila žalbu tvrtke Lipov Gaj na izmijenjenu dokumentaciju na natječaju za nadzor gradnje mosta Pelješac u dijelu “koji je zahvaćen nezakonitošću” te naložila Hrvatskim cestama da u nastavku tog postupka postupi sukladno odredbama Zakona o javnoj nabavi. Hrvatske ceste su ekspresno postupile prema nalogu DKOM-a te su jučer objavila da je novi rok za predaju natječajne dokumentacije 16. siječnja 2018. godine.

DKOM je prihvatio dio žalbe u kojem se navodi da se u natječajnoj dokumentaciji  nalazi samo troškovnik kontrolnih ispitivanja, ali ne i troškovnik kompletnog nadzora, koji je bio sastavni dio prvotne dokumentacije.
aj su propust u odgovoru na žalbu priznale i Hrvatske ceste, ustvrdivši da je prilikom učitavanja (u elektroničkom oglasniku javne nabave) izmijenjenog troškovnika kontrolnih ispitivanja došlo do toga da je taj troškovnik učitan samostalno preko već učitanog zajedničkog direktorija – koji je sadržavao dva dokumenta: troškovnik kompletnog nadzora i troškovnik kontrolnih ispitivanja – tako da je onemogućen pristup troškovniku kompletnog nadzora, piše jutarnji.hr

Ostale prigovore Lipova Gaja Državna je komisija ocijenila neosnovanima, među njima i prigovore da Hrvatske ceste nisu produljile rok za dostavu ponuda sukladno zakonskim odredbama, da je došlo do pogreški u numeraciji određenih članaka dokumentacije i dr.

– Iznenađen sam brzinom kojom je Državna komisija riješila našu žalbu. Meni i mojim partnerima nije jasno zbog čega je nastao toliki problem zbog naše žalbe. Žalbe su uobičajene i uvijek produljuju rokove za predaju ponude. Po sili zakona je obaveza naručitelja da predvidi takve situacije. No, očekujem ispriku svim mikro poduzetnicima jer politika šalje poruku da oni nisu poželjni. Još jednom ponavljam da iza mene i moje tvrtke ne stoji nikakva tamna sila, nego jednostavno želimo raditi – rekao nam je jučer Ivan Mahnić, vlasnik tvrtke Lipov Gaj, i potvrdio da će sudjelovati u postupku predaje ponude na natječaju 16. siječnja.

Članak u cijelosti pročitajte OVDJE.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *