OPĆINSKO VIJEĆE KONAVLE: Usvojen gotovo 100 milijuna kuna ‘težak’ proračun za 2018. godinu

358

Načelnik Božo Lasić u obrazloženju točke dnevnog reda rekao je kako je riječ o razvojnom proračunu koji obuhvaća sve.

”Ovaj najvažniji financijski dokument Općine je na tragu svega onoga što smo ranije govorili. Nastojali smo uvrstiti sve Konavoke i Konavljena, a posebice mlade obitelji”, rekao je načelnik Lasić.
Na sjednici je među ostalim usvojen i rebalans proračuna za ovu godinu, Prijedlog Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2018. godine, Prijedlog Programa javnih potreba u sportu Općine Konavle u 2018.g., Prijedlog Programa javnih potreba u kulturi u Općini Konavle u 2018.g., Prijedlog Programa utroška sredstava boravišne pristojbe u 2018.g., Prijedlog Programa javnih potreba za obavljanje djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja Stanica Dubrovnik za Općinu Konavle u 2018.g., Prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o općinskim porezima Općine Konavle.

Također, u smjeru osnivanja muzeja Austro-ugarske mornarice na sjednici je prihvaćen i Prijedlog Ugovora o davanju na korištenje (tvrđava na rtu Oštro)između Općine Konavle i Društva prijatelja dubrovačke starine.

Vijeće je prihvatilo i Prijedlog Programa demografskih mjera i socijalno zdravstvenih potreba u 2018., a prema novom programu umjesto 3.000 kuna za svako dijete, prvo i drugo će stimulirati s po 3.000, treće 5.000, a četvrto i svako slijedeće po 7.000 kuna. Svi mladi parovi ispod 45 godina imat će pravo na potporu pri izgradnji ili kupnji prve nekretnine.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *