Originalna promocija Dubrovnika se nastavlja – Video razglednica s temom Igre prijestolja

454

Turistička zajednica grada Dubrovnika u suradnji s Gradom Dubrovnikom nastavlja skretati pozornost emitivnih tržišta na naš Grad s nizom promotivnih videa, kroz priče i zanimljivosti ovog puta povezane s lokacijama kultne serije Igra prijestolja. Tako će danas, 14.kolovoza u 18 sati, putem društvenih mreža TZGD-a i Hrvatske turističke zajednice biti prikazana druga po redu video razglednica iz Dubrovnika.

Za sve one koji možda još uvijek misle da je Dubrovnik samo kulisa nekog filmskog seta javljamo se s nekih od zanimljivih dubrovačkih lokacija koje su mnogima, ne samo ovoj kultnoj seriji, bile inspiracija. Pričamo o dubrovačkom ambijentalnom konceptu  koji gradske pozornice, trgove, ulice i skrivene đardine koristi već sedam desetljeća kroz Dubrovačke ljetne igre za svoje dramske i glazbene izvedbe. Kad spominjemo Igru prijestolja ističemo kako nije prvi put da jedinstvenost arhitekture Dubrovnika i sjaj njegovog kamena postaju pozornica i okosnica neke predstave, dijelom  filmskog seta, serije, nekog važnog događanja. Bez obzira na neke prilagodbe u tom kontekstu Dubrovnik nakon spuštanja svih zavjesa i gašenja kamera,  poslije svih svojih uloga opet postaje i ostaje svoj, a to je Grad iz kojeg odlaze da bi mu se ponovo vratili. 

“ TZ grada Dubrovnika intenzivno radi na promociji, a ovakva vrsta emitiranja video razglednica kojima prikazujemo ljepote našeg grada pokazala se vrlo originalnim i uspješnim načinom za promociju, s obzirom na rezultate prethodnog videa s kojim smo započeli ovaj serijal, čija je tema bila  “Uredba o prvoj karanteni” navodi direktorica TZGD, Ana Hrnić.

Podsjećamo kako se najpoznatija HBO produkcija i najgledanija serija Igra prijestolja, snimala  u Dubrovniku od 2011. do 2018. godine, od 2. do posljednje, 8.sezone. Osim glumaca koji su u to vrijeme iskazivali oduševljenje gradom, serija je privukla veliki broj gostiju u naš grad te potvrdila atraktivnost Dubrovnika kao lokacije za filmska snimanja.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *