Osnovna škola Lapad sudjelovala u projektu ‘Sat povijesti iz Vukovara’

614

Prigodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u četvrtak 16. studenog 2017. vukovarska Osnovna škola Dragutina Tadijanovića povezala je putem videokonferencije učenike i učitelje više od dvadeset hrvatskih škola, među kojima je i Osnovna škola Lapad.

Program su osmislili i proveli: prof. povijesti Lucija Vujica, prof. tehničke kulture Dino Ćatović, pedagoginja Sonja Puhjera, prof. hrvatskog jezika Danijela Bubalo i Hajdi Hajdić Vićan te knjižničarka Nikolina Miloslavić. 

– Za nas je ovaj projekt posebno značajan jer smo se zahvaljujući njemu povezali i nastavili prijateljstvo s OŠ Dragutina Tadijanovića i izvan projekta – spomenula je pedagoginja škole Sonja Puhjera.

Ovaj sat povijesti posvećen je svim učiteljima koji su tijekom ratnih godina ustrajali u svom pozivu pokušavajući omogućiti djeci normalno djetinjstvo. Učenice 8.-ih razreda Ana Maškarić, Katarina Mrvalj i Maris Pasqalicchio čitale su svjedočanstva iz rata ravnateljice Mirjane Kaznačić i učiteljice Anđe Radulović. 

A tamo u daljini tiho tuguje Vukovar… zavija vjetar i nosi suze u oblake natopljene sjećanjem…da se ne zaboravi i ne ponovi nikad, nikad više…

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *