Otkriveno koliko je Dubrovnik zaradio od megapopularne serije ‘Igra prijestolja’

208

Zahvaljujući snimanju serije “Igre prijestolja” u Dubrovniku, Dubrovačko-neretvansku županiju je od 2012. do 2015. posjetilo dodatnih 244.415 turista, koji su potrošili 126 milijuna eura, pokazuje znanstveni rad istraživača zagrebačkog Ekonomskog instituta.

U radu “Učinci filmske industrije na turizam: Igra prijestolja i Dubrovnik” istraživači EIZ-a Marina Tkalec, Ivan Žilić i Vedran Recher evaluirali su učinak snimanja serijala “Igra prijestolja” na turističke rezultate u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. U radu zaključuju da je snimanje te serije u Dubrovniku imalo izrazito pozitivne učinke na turističke rezultate.

Po njima, samo zbog snimanja te serije, Dubrovačko-neretvansku županiju je u razdoblju od 2012. do 2015. svake godine posjetilo u prosjeku 60 tisuća turista više. Kumulativno, tijekom cijelog analiziranog razdoblja, Dubrovačko-neretvansku županiju zbog snimanja “Igre prijestolja” u Dubrovniku posjetilo 244.415 turista više, a oni su ostvarili gotovo milijun i pol više noćenja. Pritom su potrošili ukupno 126 milijuna eura.

Više pročitajte OVDJE

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *