Ovu subotu ne propustite kavu i vodstvo kroz izložbu u Galeriji Dulčić Masle Pulitika

344

Umjetnička galerija Dubrovnik u subotu, 24. veljače u 10:00 sati organizira stručno vodstvo kroz aktualnu izložbu „Pravi prostor“ mlade akademske slikarice Jelene Bando i osvježenje za posjetitelje. Po prvi puta novi program pod nazivom „Subotnja kava u Galeriji“, održat će se u Galeriji Dulčić Masle Pulitika, koji je jedan od tri izložbena prostora Umjetničke galerije Dubrovnik

„Subotnja kava u Galeriji“ novost je u programu Umjetničke galerije Dubrovnik kojom se još više želi približiti sugrađanima i svim posjetiteljima grada Dubrovnika nudeći im drugačiji doživljaj jedne kulturne ustanove. Ovakav vid interakcije s posjetiteljima izvodi se jednom mjesečno kroz aktualne izložbe ili stalni postav.

U subotu, 24. veljače 2018. godine, stručna suradnica za međunarodnu suradnju Jelena Tamindžija provest će sve posjetitelje kroz postav aktualne izložbe „Pravi prostor“, mlade slikarica i ilustratorice, Jelene Bando koja se ovom izložbom po prvi put samostalno predstavila dubrovačkoj publici.

Jelena Bando kaže za sebe da najviše slika, ali i puno crta, a obje je tehnike primijenila i za izložbu “Pravi prostor” koja je treća, a ujedno i završna, u ciklusu započetom još 2014. godine u kojem “Pravi prostor“ predstavlja prostor autoričinog doma koji dijeli sa svojim partnerom u kojem se palimpsestno isprepliću motivi iz autoričine svakodnevice s motivima koje je u ranijim serijama koristila kao obilježja Drugoga.

Jelena Bando mlada je slikarica i ilustratorica koja je diplomirala na  zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti 2012. godine. Osim slikanja, jedna je od organizatorica prvog izdanja festivala 36 MOUNTAINS, manifestacije koja traje 2 tjedna, a čiji je cilj približiti ilustraciju široj publici i potaknuti domaće i strane ilustratore da pokažu svoje umijeće. 

Nakon stručnog vodstva, svi posjetitelji, kako odrasli, tako i djeca, moći će se osvježiti kavom i sokovima uživajući u pogledu s gradskih zidina.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *