Pile posute “minama” iliti “suvenirima” grada

63

Jutros su Pile izgledale kao “minsko polje” i ako niste po struci akrobat, definitivno ste mogli pokupiti “suvenir” grada.

Usprkos postavljenim javnim kamerama i propisanom zakonu koji kaže da vlasnici pasa moraju pokupiti izmet nakon što njihovi psi obave nuždu na javnim površinama, mnogi se vlasnici oglušuju na zakon i bez ikakvog straha od odgovornosti nastavljaju po svome. Iako je na ukupno 80 lokacija diljem grada Čistoća postavila spremnike za pseći otpad, izmet i dalje ostaje problem cijelog grada , jer prema riječima čistača i građana u kante se baca sve osim psećeg izmeta.

Stanovnici Mokošice posebno primjećuju taj problem i kažu da ne postoji ni betonska, a kamo li zelena površina koja nije zagađena izmetom. Na postavljeno pitanje kako stati na kraj izmetu po ulicama našeg grada, građani i čistači ulica tvrde da nije problem u institucijama i komunalnim redarima, već zapravo u mentalitetu naših ljudi.

Ako ste jedan od rijetkih koji skuplja iza svog ljubimca, ostavite komentar ili savjet u svrhu motivacije, te čišćeg i zdravijeg grada.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *