PO PRVI PUT U DUBROVNIKU: Ježeva kućica – bezvremensko djelo koje vraća u djetinjstvo

360

Nakon edukativnih i rasplesanih „Ezop: basni“,  program „Amali na sceni 2018.” po prvi put u Dubrovniku s ponosom će ugostiti hit predstavu Gradskog kazališta lutaka Rijeka „Ježeva kućica” koja će uskoro doživjeti svoju 500. izvedbu. 

Predstava „Ježeva kućica“ mjuzikl je nastao prema kultnom djelu Branka Ćopića, a u subotu 10.veljače u dva termina, u 11 i 17 sati u hotelu Rixos Libertas, pjesmom i plesom razveselit će velike i male.

-„Ježeva kućica” je već gotovo 17 godina na sceni. Obožavaju je sve generacije koje su odrastale uz legendarne Ćopićeve stihove o ljubavi prema vlastitom domu. Postaviti na scenu ovo suptilno i poetsko tkivo za cijelu ekipu nije bio nimalo lak zadatak. Ovo je zapravo mjuzikl u kojem lutke privremeno prepuštaju scenu glumcima, a gdje god smo gostovali predstava je bila pravi hit. To je zaista nagrađivana, atraktivna i voljena, evergreen predstava – ističe Magdalena Lupi Alvir, ravnateljica Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

Djelo je za scensko izvođenje prilagodila i režirala Sanda Miladinov Langerholz, već legendarnu glazbu potpisuje Hrvoje Hegedušić, atraktivnu kostimografiju osmislila je Ljubica Wagner, a koreografiju i scenski pokret Norman Dixon. Kreacija rasvjete djelo je Damira Babića. Svojim ostvarenjima u djetinjstvo će nas vratiti glumačka ekipa: Karin Fröhlich (Ježurka Ježić), Almira Štifanić (Lisica Mica), Zlatko Vicić (Medo), David Petrović (Divlja svinja), Alex Đaković (Vuk) i Andrea Špindel (Poštar zec).-Uloga ježa zanimljiva je zbog toga što predstavlja pravdu u životu, ljepši svijet, ljubav prema vlastitom domu. Bez obzira kakav je dom, on je tvoj i trebaš ga braniti i voljeti. Upravo to pokazuje i ova priča- kaže Ježurka Ježić, Karin Fröhlich.

„Ježeva kućica” premijerno je izvedena u listopadu 2001.godine, a već do travnja 2002. doživjela je prvih 100 izvedbi nakon čega je na „Naj, naj, naj festivalu” u Zagrebu dobila nagradu za najbolju scensku glazbu, najbolju kostimografiju i najbolju žensku ulogu. Četrdeset minutna predstava razveselit će sve generacije, a u izvedbi mogu uživati i oni najmlađi uzrasti. 

Ulaznice za predstavu možete kupiti online na ulaznice.hr, na recepciji hotela Rixos Libertas i u poslovnici Elite travela. Svi mali posjetitelji mlađi od 3 godine ne trebaju imati svoju ulaznicu jer sjede roditelju u krilu.

Tehnički predstavu podržavaju Dubrovačke ljetne igre dok su sponzori ovog gostovanja: Pemo, Zračnaluka Dubrovnik. TZ Grada Dubrovnika, Idexe, Formula L, R.I.T. Croatia, Linea, Labo d.o.o., Galante, Lavaman, Pekara Rusica, Tutto bene i Spectum Alfa
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *