(FOTO) POČELA NOVA AKADEMSKA GODINA! Koboević: Sve više gimnazijalaca upisuje Pomorski fakultet

428

Današnjim danom započela je nova akademska godina 2017./2018. za sve one koji su odlučili nastaviti svoje školovanje.  Na prvom uvodnom predavanju amfiteatar je bio do te mjere pun, da su novopečeni studenti stajali čak i ispred te slušali govor rektora o onome što ih sve čeka. Također bilo je i predavanje o Erasmusu za koji studenti većinom pokažu i najviši interes. 

-Veselimo se početku nove akademske godine, vidimo da je odaziv i interes studenata za studijima Sveučilišta u Dubrovniku velik. Nadam se da ćemo uspjeti opravdati sve ono što smo predstavili na današnjoj prezentaciji studentima, ali isto tako da će oni prihvatiti sve ovo i zapravo unijeti svoju mladost, energiju, sposobnosti i živost -kazao je Pero Maldini, pročelnik Odjela za komunikologiju. 

Također došlo je i do nekih promjena nastavnog plana i programa. 

-Ove godine su stručno vijeće i senat prihvatili prijedlog izmjena našeg nastavnog plana i programa. Nakon godina rada došli smo do određenih spoznaja što treba promijeniti i prilagoditi vremenu – kazao je Maldini. 

Velik interes pokazan je za Odjel pomorstva.  

-Pomorstvo je stabilno jer pruža izvjesno zaposlenje i dobar ekonomski status, znači dobru platu. Pomorstvo dolazi često u valovima, imaju krize pa prolaze tako je i s upisima studenata, u valovima. Kad je kriza onda ih ima malo više, kad kriza prođe manji je interes – kazao je Žarko Koboević, pročelnik odjela za pomorstvo.

Zanimljiva je činjenica da su na studij pomorstva se počeli upisivati i srednjoškolci koji nisu završili srednju pomorsku školu.

-Posljednjih godina se isto s obzirom na ove krize pojavljuje jedna interesantna stvar a to je interes gimnazijalaca za upis na pomorske studije. Ove godine imamo izvjesni broj gimnazijalaca koji su upisali neki od pomorskih studija – zaključio je Koboević.

Svim studentima želimo puno sreće i dobrih ocjena u novoj akademskoj godini!
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *