Poduzimaju li dječji vrtići mjeru opreza zbog koronavirusa?

181

Primili smo dojave naših sugrađana kako se u Dječjim vrtićima Dubrovnik djeca tek došla s putovanja iz zemalja zahvaćenih koronavirusom ne pregledavaju.

Poslali smo upit v.d. ravnateljici Dječjih vrtića, gospođi Boji Mustać, poduzimaju li vrtići mjeru opreza zbog virusa i šalju li djecu koja su se vratila s putovanja liječnicima? 

– Zdravstvene voditeljice Dječjih vrtića Dubrovnik nisu dobile nikakav naputak o mjerama prevencije. Za sve informacije obratite se Ministarstvu zdravstva., odgovorila je Mustać.

Kako ravnateljica nije odgovorila na sva naša postavljena pitanja, ponovili smo upit i dobili drugi odgovor: – Nema nikakvih mjera. Mjere nastupaju od danas. Ministarstvo zdravstva je imalo izvanrednu objavu koja je na internetu.

Tri puta zaredom, Boja Mustać odbila je odgovoriti na pitanje o djetetu koje se vratilo s putovanja iz virusom zahvaćene zemlje i pohađa vrtić bez liječničkog pregleda. 

Na stranicama Ministarstva zdravstva redovno se ažuriraju informacije o koronavirusu: 

Trenutni broj oboljelih u Hrvatskoj: 0

Do danas je laboratorijski obrađeno 18 osoba kod kojih  je na temelju kriterija ECDC-a i SZO postavljena sumnju na bolest uzrokovanu nCoV i svi su negativni, tj. odbačena je sumnja na novi koronavirus.

Zemlje Europske unije u kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom (izvor ECDC): Francuska, Njemačka, Finska, Italija, Španjolska, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Belgija, Rusija.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *