Pojačane aktivnosti u prometu povodom Martinja

427

Povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“ (11.studenog 2020.g.), koji će se obilježavati tijekom cijelog razdoblja od 6.-16. studenog, očekuje se povećan broj sudionika u cestovnom prometu koji će konzumirat alkoholna pića.

Za očekivati je da zbog važećih epidemioloških mjera neće biti većih organiziranih proslava, ali se očekuju privatna druženja i okupljanje građana u ugostiteljskim objektima do propisanog trajanja radnog vremena. 

S ciljem preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, policija će svoje aktivnosti dodatno usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

Osim na prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, obuhvatiti će se i drugi prekršaji, posebno oni koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća s najtežim posljedicama – nepropisna brzina, korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojaseva i dječjih sjedalica u vozilima, nekorištenje kaciga na mopedima i motociklima i dr.

U provođenje pojačanog nadzora uključen je maksimalno raspoloživ broj policijskih službenika kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.
Nadzor vozača obavljat će se na lokacijama koje su se pokazale najugroženijim u pogledu prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Posebno napominjemo da se u prvih deset mjeseci 2020. godine, na području naše Policijske uprave dogodilo 88 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači pod utjecajem alkohola te je u navedenim nesrećama smrtno stradala jedna osoba, šest ih je zadobilo teške tjelesne ozljede, a 16 osoba je lakše ozlijeđeno.

Stoga molimo sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise, prvenstveno da ne sjedaju za upravljače vozila ukoliko su prethodno konzumirali alkohol, da poštuju ograničenja brzine te da vožnju prilagode stanju i uvjetima na kolnicima. 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *