POLITIKANSTVO BIH: Kako se ubiru politički poeni na račun Pelješkog mosta!

97511

Bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović potvrdio je kako drži da Hrvatska ne smije graditi Pelješki most prije nego što se definira pomorska granica između dvije zemlje i BiH osigura pravo nesmetanog pristupa otvorenome moru ustrajući na najnovijem bošnjačkom osporavanju ključnog hrvatskog projekta povezivanja teritorija, piše Večernji.hr

“Ne sporimo pravo Hrvatskoj da povezuje svoje teritorije ali se ni BiH ne smije osporiti pravo da ima pristup otvorenom moru”, kazao je Izetbegović u intervjuu kojega je u nedjelju objavio portal Faktor.ba. 
Izetbegović tvrdi kako je riječ o jasnim stajalištima BiH još od 2007. s kojima je upoznat i hrvatski državni vrh. 

“Potrebno se vratiti na prvi korak, utvrditi gdje je točno granica na moru između BiH i Hrvatske, odrediti trasu i širinu plovnog koridora do međunarodnih voda. Nakon toga se trebaju utvrditi konačne tehničke karakteristike samog mosta i gdje bi se taj most, ako ga uopće bude, točno nalazio. To je stav BiH utvrđen još 2007., koji se nakon toga nije mijenjao”, kazao je Izetbegović. Bez obzira na prijepore oko ovog projekta Izetbegović je istaknuo kako su odnosi BiH i Hrvatske dobri no dodao je i kako ima puno neriješenih pitanja kojima bi se valjalo pozabaviti.

Više pročitajte OVDJE.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *