Potpisan ugovor o dodjeli besplatnih udžbenika svim prvašićima u Županiji

404

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je ugovore s ravnateljima osnovnih škola o dodjeli besplatnih udžbenika za učenike  prvih razreda 25 osnovnih škola kojima je osnivač Županija.

“Kao mjeru demografske obnove Dubrovačko-neretvanska županija po prvi put osigurava besplatne udžbenike za sve prvašiće kojima je ona osnivač. Ali i nastavljamo, već treću godinu s potporama 254 obitelji s četvero i više djece. Donijeli smo i Studiju demografskog razvoja Dubrovačko-neretvanske županije, a ovo je naš prilog njenoj provedbi.” -kazao je između ostalog župan Dobroslavić.

Također, na sastanku se  razgovaralo  i o projektu školskog voća koji se već neko vrijeme provodi u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te o realizaciji planiranih ulaganja u objekte osnovnih škola koja se odvijaju po ranije utvrđenoj dinamici. Istaknut je dovršetak dogradnje OŠ Orebić i izgradnje pripadajuće školske dvorane čiji će učenici  u novoj školskoj godini sjesti u klupe nove, moderne i po svim pedagoškim standardima uređene škole (višegodišnji projekt vrijednosti 40 milijuna kuna)  te projekt energetske učinkovitosti OŠ Gruda vrijedan preko 2 milijuna kuna.

Sastanku su nazočili i zamjenica župana Žaklina Marević, pročelnica Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Nina Skurić te v.d. pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i šport Ana Čeović.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *