POŽARI U SUSJEDSTVU: Hrvatska poslala dva kanadera u Crnu Goru

565

Temeljem odluke Vlade RH pripadnici Protupožarne eskadrile Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane s  dva protupožarna zrakoplova Canadair CL-415 upućeni su tijekom dana u Crnu Goru, na požarište poluotoka Luštica, na ispomoć kod gašenja požara.

Naime, na zahtjev Ministarstva unutarnjih poslova Crne Gore i Državne uprave za zaštitu i spašavanje, a na prijedlog potpredsjednika Vlade i ministra obrane i uz prethodnu suglasnost predsjednice Republike, donesena je Odluka Vlade Republike Hrvatske o uporabi Oružanih snaga u svrhu pružanja humanitarne pomoći Crnoj Gori zbog gašenja požara, donosi MORH na svojim službenim stranicama.

U skladu s Odlukom Vlade RH, potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH donio je naredbu za upućivanje šest pripadnika Oružanih snaga RH s dva protupožarna zrakoplova Canadair CL-415 u Crnu Goru, radi gašenja požara.

Također, zbog velikih požara u Crnoj Gori i neophodnosti funkcioniranja protupožarnih zrakoplova, na zahtjev Ministarstva unutarnjih poslova Crne Gore, Ministarstvo obrane je Crnoj Gori pružilo pomoć u obliku isporuke dodatne opreme, guma za protupožarni zrakoplov Airtractor.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *