Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom stiže u Dubrovačko-neretvansku županiju

288

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak sa suradnicama posjetiti će tijekom jutra Centar za rehabilitaciju Josipovac, Mlini, Opću bolnicu Dubrovnik i Hrvatski zavod za zapošljavanje Dubrovnik, kako bi izvršili uvid te se upoznali s izazovima i iskustvom pojedinih ustanova te porazgovarali s korisnicima i zaposlenicima. 

06. rujna 2017. u 14:30 sati, u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik, Iva Dulčića 34, održat će se Stručni skup: Zapošljavanje i rad osoba s invaliditetom – prilika, a ne namet u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, kako bi poslodavci dobili priliku saznati više o zapošljavanju i radu osoba s invaliditetom, podijelili iskustva i izazove na koje nailaze i kako bi dobili odgovore na svoja pitanja vezanu uz ovu temu.

06. rujna 2017. u 18:00 sati, u Grand hotelu Park Dubrovnik, Šetalište Kralja Zvonimira 39, Dubrovnik,  Pravobraniteljica će održati savjetovanje za roditelje djece s teškoćama i dr. zainteresirane osobe s invaliditetom i građane na temu: „Razina usluga u zajednici za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom“. Pod ovim prvenstveno podrazumijevamo dosegnutu razinu (i moguće izazove) u području obrazovanja, zdravstvene zaštite, socijalne skrbi i pristupačnosti za osobe s invaliditetom u gradu Dubrovniku i okolici.

07.09.2017., četvrtak

07. rujna 2017. u 10:30 sati, u hotelu Narona, Trg kralja Tomislava 1, Metković, održat će sastanak na temu položaja osoba s invaliditetom, s gradonačelnicima Metkovića i Ploča, predstavnikom Županije, institucija, ustanova i predsjednicima udruga osoba s invaliditetom.

07. rujna 2017. u popodnevnim satima pravobraniteljica će obići udruge osoba s invaliditetom na području Metkovića i upoznati se s njihovim radom. 

07. rujna 2017. u 18:00 sati, u hotelu Narona, Trg kralja Tomislava 1, Metković,  Pravobraniteljica će održati savjetovanje za roditelje djece s teškoćama i dr. zainteresirane osobe s invaliditetom i građane na temu: „Razina usluga u zajednici za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom“. Pod ovim prvenstveno podrazumijevamo dosegnutu razinu (i moguće izazove) u području obrazovanja, zdravstvene zaštite, socijalne skrbi i pristupačnosti za osobe s invaliditetom u gradovima  Metkoviću, Ploče i okolice. 

07. rujna 2017. savjetnice pravobraniteljice će posjetiti otok Korčulu te održati sastanke s predstavnicima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom. Također će održati sastanak i obići Kalos – specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju, Vela Luka te održati savjetovanje s korisnicima navedene ustanove.

Komentari




Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *