PREGLED TJEDNA/ Završena riva u Rožatu, počeli radovi na kompleksu igrališta na glavici Babinog kuka, novi asfaltni zastor u ulicama Gabra Rajčevića i Mihajla Hamzića

171

Raspisan je ovogodišnji Javni poziv za sufinanciranje energetske učinkovitosti postojećih višestambenih zgrada

Grad Dubrovnik je putem Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju raspisao Javni poziv za sufinanciranje energetske učinkovitosti postojećih višestambenih zgrada na području Grada Dubrovnika za 2020. godinu.

Predmet javnog poziva je javno prikupljane prijava za neposredno sudjelovanje Grada Dubrovnika u sufinanciranju energetske učinkovitosti postojećih višestambenih zgrada na gradskom području, a obuhvaća DVIJE MJERE: izradu projekte dokumentacije za projekte povećanja energetske učinkovitosti i samu energetsku obnovu objekata.

Izrada projektne dokumentacije za projekte povećanja energetske učinkovitosti višestambenih zgrada sufinancira se do 85% opravdanih troškova, a maksimalno do 12.500 kuna s PDV-om za zgradu do 10 stanova, 25.000 kuna za zagrade od 11 do 25 stanova, odnosno 50.000 kuna za zgrade s više od 25 stanova, a iznos se dalje povećava prema broju stanova.

Radovi energetske obnove višestambenih zgrada sufinanciraju se u postotku do 20% prihvatljivih troškova odobrenih od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, a maksimalno do 100.000 kuna (10 stanova), 200.000 kuna (11 do 25 stanova) i 300.000 kuna za zgrade preko 25 stanova, odnosno 400.000 kuna za objekte preko 50 stanova.

Prijave se zaprimaju do isteka sredstava natječaja, najkasnije do 31. prosinca 2020. godine, a dostavljaju se na adresu Upravnog odjela za europske fondove. regionalnu i međunarodnu suradnju.

Podrobnije informacije o predmetu Javnog poziva, korisnicima, mjerama, uvjetima prijave, načinu popunjavanja i dostave zahtjeva kao i svu potrebnu dokumentaciju možete preuzeti uz tekst Javnog poziva na službenoj internetskoj stranici Grada Dubrovnika i slanjem upita na adresu : fondovi@dubrovnik.hr.

Komunalno redarstvo od sada kontaktirajte i preko Facebooka

Komunalno redarstvo od sada kontaktirajte i preko Facebooka

Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika od prošlog tjedna građanima je dostupno i na društvenoj mreži Facebook.

Naime, uz postojeće kanale, a u cilju što neposrednije komunikacije s gradskom upravom i žurnog postupanja, Odsjek za komunalno redarstvo građani od sada mogu kontaktirati i preko Facebook stranice „Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika“ i to putem poruka, komentara ili pak koristeći istaknutu mogućnost slanja e-mail poruke.

-„Molimo da stranicu koristite za prijave, prijedloge i kritike koje se tiču komunalnog reda, odnosno poslova iz nadležnosti Odsjeka za komunalno redarstvo pri Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika“, poručuju administratori stranice.

Osim za prijave komunalnog nereda Facebook stranica imat će i informativnu funkciju, a iz Odsjeka ističu da će građane putem stranice obavještavati o raznim postupanjima i akcijama Odsjeka za komunalno redarstvo, ali i o zakonima, odlukama i pravilnicima temeljem kojih komunalni redari postupaju, čime će građanima približiti svoj rad.

Jednom od prvih objava tako je najavljen pojačan nadzor postupanja sukladno Odluci o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama. Prvenstveno će se, ističu, nadzirati je li kućni ljubimac-pas čipiran, vode li ga vlasnici na povodcu i čiste li javnu površinu nakon što je njihovi ljubimci onečiste.

Potražite Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika na Facebooku (link – www.facebook.com/komunalno.redarstvo) kontaktirajte ih i informirajte se o aktualnostima u njihovom radu.

Završena riva u Rožatu

Završena riva u Rožatu

Gradonačelnik Mato Franković, sa suradnicima, obišao je obnovljenu rivu u Rožatu. Riječ je o investiciji od 2,2 milijuna kuna kojom je spriječeno daljnje propadanje rive, a u konačnici se dobio sigurniji i prikladniji prostor ispred Franjevačkog samostana u Rožatu, koji je i svojevrsno mjesto okupljanja stanovnika ovog područja.

Kroz radove je sanirana obala i izgrađen novi obalni zid te je čitav prostor obložen i popločan kamenom. Riva je zadržala svoj raniji oblik, koji je bio potpuno narušen zbog oštećenja nastalih djelovanjem rijeke na njezine temelje i tlo na kojem je sagrađena. Pristanišni betonski obalni zid bio je raspucan i utonuo, a kamena riva u zapadnom dijelu gotovo potpuno urušena. Izvedenim radovima osigurana je stabilnost i primjeren izgled prostora.

”Ovo je početak uređenja Rijeke dubrovačke. Ovaj projekt smo prijavili na sufinanciranje Ministarstvu mora tako da očekujemo dio novca iz resornog ministarstva. Sukladno odluci Vlade RH nastavljamo projekt obnove cijelog područja Rijeke dubrovačke izgradnjom novih privezišta i vjerujem da će se brzo krenuti u radove. Rješavamo i komunalnu infrastrukturu. Gotova je prva dionica izgradnje kanalizacijske mreže do ambulante. Sad se ide u drugu dionicu, javna nabava je gotova, radovi bi trebali početi vrlo skoro, čekamo još odluku o odabiru nadzora, čime će se riješiti kanalizacijska mreža cijelog prostora Rijeke dubrovačke”, kazao je u ovoj prigodi gradonačelnik Franković.

Gradu Dubrovniku zahvalio se i župnik Župe Marijinog Uznesenja u Rožatu fra Josip Sopta. ”Ljudi su oduševljeni, ali vidite i sve sami. Naše oči najbolje kazuju o ljepoti i važnosti ovog malog, a  za nas velikog projekta”, rekao je fra Sopta.

Novi asfaltni zastor u ulicama Gabra Rajčevića i Mihajla Hamzića

Novi asfaltni zastor u ulicama Gabra Rajčevića i Mihajla Hamzića

Grad Dubrovnik je putem nadležnog upravnog odjela za promet započeo izvođenje radova na sanaciji kolnika Ulice Gabra Rajčevića i dijela Ulice Mihajla Hamzića.

Kako bi se što manje remetilo redovno odvijanje prometa ovim dijelom Montovjerne najveći dio radova odvijat će u noćnim satima.

Radovi vrijedni 250 tisuća kuna izvode se u sklopu godišnjeg programa održavanja gradskih prometnica iznosi, a očekuje se da će biti završeni do kraja tjedna.

Objavljeni javni pozivi za sportske i sportsko-plesne dječje priredbe od značaja za Grad Dubrovnik

Objavljeni javni pozivi za sportske i sportsko-plesne dječje priredbe od značaja za Grad Dubrovnik

Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika objavio je dva javna poziva koja se odnose na sufinanciranje sportskih priredbi, odnosno na sufinanciranje sportsko-plesnih priredbi za djecu od značaja za Grad Dubrovnik u oba slučaja.

Javni poziv za sufinanciranje organizacije športskih priredbi od značaja za Grad Dubrovnik u 2020. godini otvoren je do 16. ožujka 2020. godine, za njegovu provedbu u ovogodišnjem proračunu rezervirana su sredstva u ukupnom iznosu od 925.000 kuna.

Javni poziv za sufinanciranje organizacije športsko-plesnih priredbi za djecu od značaja za Grad Dubrovnik u 2020. godini pak je otvoren do 28. veljače, a proračunska sredstva osigurana za provođenje ovog poziva iznose 200.000 kuna.

Najmanji iznos sufinanciranja po sportskoj priredbi koji prijavitelj može ugovoriti je 25.000 kuna, a najveći 150.000 kuna uz uvjet da zatraženi iznosi sufinanciranja ne smiju prelaziti preko 60% od ukupnog iznosa potrebnog za organizaciju priredbi.

Cjeloviti tekstovi javnih poziva s obrascima za prijavu i detaljnim uputama za prijavitelje nalaze se na mrežnoj stranici Grada Dubrovnika: 

1. JAVNI POZIV za sufinanciranje organizacije športskih priredbi od značaja za Grad Dubrovnik u 2020. godini

2. JAVNI POZIV za sufinanciranje organizacije športsko-plesnih priredbi za djecu od značaja za Grad Dubrovnik u 2020.. godini

Sva pitanja vezana uz Javni poziv mogu se postaviti isključivo elektroničkim putem, slanjem upita na sljedeću e-adresu: drustvenedj@dubrovnik.hr.

Počeli radovi na kompleksu igrališta na glavici Babinog kuka

Počeli radovi na kompleksu igrališta na glavici Babinog kuka

Pripremnim radovima započela je izgradnja sportsko-rekreacijskog parka na glavici Babinog kuka, a kako je i najavljeno prošlog tjedna po uvođenju odabranog izvođača radova u posao.

Radove izvodi Alfaplan građenje d.o.o., a ugovorni rok izvođenja je 75 dana. Investicija u društvenu infrastrukturu namijenjena sportu i rekreaciji građana Babinog kuka vrijedna je 2.871.591,88 kuna s PDV-om.

Nova zelena zona za aktivno provođenje vremena namijenjena je svim dobnim skupinama. Uključivat će dječje i sportsko igralište (nogomet i košarka) te platoe za trening i fitnes na otvorenom.

Budući kompleks koncipiran je u četiri povezane jedinice, s tim da je dječje igralište podijeljeno u zone za djecu do i iznad 6 godina te je opremljeno spravama za djecu s poteškoćama u razvoju. U sklopu zahvata uredit će se nogostup za pristup parku, prostor za odlaganje otpada i autobusno stajalište.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *