Prihvaćeni program rada i financijski plan TZ-a Dubrovačko-neretvanske za 2018.

621

Na Skupštini Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije jednoglasno su prihvaćeni program rada i financijski plan za 2018. godinu od 7,7 milijuna kuna, što je 28 posto više nego u 2017. godini, a župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako su među najvažnijim događajima ove godine bili odluka Europske komisije o sufinanciranju projekta Pelješkog mosta te dovršetak terminala Zračne luke Dubrovnik.

Župan Dobroslavić istaknuo je kako je turistička 2017. godina bila rekordna i iznimno uspješna, a takav rezultat znači i otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje. Napomenuo je kako je od strane svih aktera u turizmu uloženo jako puno truda u podizanje kvalitete usluge, te kako s optimizmom očekuje 2018. godinu.”Trebamo se dobro pripremiti, ali najave s tržišta su dobre pa očekujem i još jednu rekordnu sezonu”, rekao je župan Dobroslavić s kojim se složio i direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Vladimir Bakić.

Prema podacima sustava eVisitor, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji je tijekom 2017. godine ostvareno 1,9 milijuna dolazaka, što je 15 posto više nego lani, te 8,3 milijuna noćenja, što je 12 posto više nego lanjske godine.

Hotelski smještaj s kapacitetom od 22 500 kreveta ostvario je gotovo 3,5 milijuna noćenja, što je 31 posto više nego lani dok je u domaćinstvima s kapacitetom od 44 tisuće kreveta ostvareno 3,3 milijuna noćenja. Odnos noćenja u srpnju i kolovozu u odnosu na ostatak godine je 51:49 posto, što je, istaknuo je direktor Bakić, pokazatelj napora u produljenju pred i post sezone.Prema podacima sustava E-visitor najbrojniji su i dalje gosti iz Ujedinjenog kraljevstva s 1,5 milijuna noćenja, a slijede ih Nijemci, skandinavski gosti, Poljaci itd.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *