Prijavite se na interaktivno predavanje na temu ”Pametna sela i inovacije”

304

U sklopu Poziva za provedbu aktivnosti Nacionalne ruralne mreže Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije poziva sve zainteresirane na interaktivna predavanja na temu ”Pametna sela i inovacije”.

Napuštanje i izumiranje sela jedan je od velikih izazova u današnje vrijeme te je njegovo rješavanje od strateške važnosti za cijelu Europu.

Kao novi koncept razvoja ruralnih područja nemeću se „pametna sela“ – zajednice u ruralnim područjima koje koriste inovativna rješenja za poboljšanje svoje otpornosti, nadograđujući se na lokalne snage i mogućnosti. Neke od strategija pametnih sela za bolje iskorištavanje resursa i poboljšanje kvalitete života svojih stanovnika su razvoj poljoprivrednih praksi, te očuvanje biološke raznolikosti. Podloga za takav razvoj je ekološka proizvodnja uz poštivanje smjernica Zajedničke Poljoprivredne politike (ZPP).

S tim na umu, Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije u okviru Poziva za provedbu aktivnosti Nacionalne ruralne mreže, organizira radionicu na temu  “Predstavljanje koncepta pametnih sela i poticanje inovacija u ruralnim područjima“.

Radionica “Predstavljanje koncepta pametnih sela i poticanje inovacija u ruralnim područjima” održat će se na tri lokacije: Konavle 25.11.2020., Pelješac 26.11.2020. i Ploče 27.11.2020 s početkom u 10:00 sati. Predavanje će održati prof.dr.sc Davor Škrlec, redoviti profesor Fakulteta elektrotehnike i računarstvo te zastupnik u Europskom parlamentu za mandatno razdoblje 2014 – 2019. godine. Poseban naglasak će biti na obnovi i razvoju ruralnih područja, te procesima tranzicije i digitalizacije. Kao primjer dobre prakse u Republici Hrvatskoj, predstavit će se tvrtka Agrivi d.o.o, s posebnim naglaskom na važnost inovacija u poljoprivrednoj proizvodnji.

Radionice će se održati na lokacijama koje su primjer ruralnog razvoja i nositelji su pozitivnih promjena u svom kraju: Agroturizam Brautović u Konavlima, Solana Ston na Pelješcu, te Poduzetničko proizvodno impulsni centar u Pločama.

Budući da je broj polaznika ograničen, molimo sve zainteresirane poduzetnike da se prijave putem:

– poveznice: https://forms.gle/Kiwy3E19XkLAN3ZL8

– maila: dcp@dcp.hr,

– ili telefona: 020/418-401.

Radionica će se održati uz strogo poštivanje epidemioloških mjera.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *