PROŠAO NATJEČAJ ZA KUĆICE! Farčić: ‘Cijenu uopće nije trebalo dizati!’

515

Nakon obustavljenog prvog natječaja za kućice u kojem se tražilo vrtoglavih 50 tisuća kuna za najam, došlo je i do drugog natječaja koji je spustio cijene na 30 tisuća kuna.

Telefonski smo razgovarali s predsjednicom Ceha ugostitelja Nikolinom Farčić koja nam je kazala kako nije upoznata s detaljima, no zna da su ugovori potpisani te smatra da su iz tog razloga ugostitelji zadovoljni sa smanjenjem cijene.

-Smatram da cijenu uopće nije trebalo podizati budući da su kućice jedan dodatni sadržaj kojeg Grad Dubrovnik mora poticati, ne kažem subvencionirati u cijelosti, ali ne na način da od toga zarađuje. Negdje mora postojati ravnoteža – kazala je Farčić te dodala:

– Budući da je to dodatni sadržaj za oživjet Grad onda bi Grad to trebao poticati, no cijena mora biti pristupačna. Ako one daju dodanu vrijednost Gradu zimi te dodatni sadržaj onda ga treba tako i tretirati i financijski se prema njemu tako i odnositi – kazala je.

O kućicama ćete od svakoga čuti drugačije. Netko je i dalje protiv njih i nakon četiri godine, netko jedva čeka da započne Zimski festival, no realno gledajući kućice jesu oživjele Grad te izvukle čeljad na ulicu. No, opet ne bi bilo pošteno da ugostitelji koji su tražili smanjenje cijena kućica , nabiju cijenu svojih proizvoda kao da je srce ljeta jer kućice bi trebale biti dostupne svima, a ne samo onima koji imaju koju kunu viška u džepu.

Veselimo se ovogodišnjem adventu i kućicama te jedva čekamo vidjeti kakvu ponudu će imati ove godine.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *