Pupatori, jelo koje mnogi Dubrovčani vole

455

Nigdje u Hrvatskoj se ova gurmanska poslastica ne može pronaći, kao u Dubrovniku. Konzumiraju ih još i Talijani i Francuzi. Cvjetovi tikvica ili po naški, pupatori, oduvijek se nalaze na našim stolovima. Kako ih pripremiti? Vrlo jednostavno, a oni koji ih još niste probali, preporučujemo da to svakako učinite jer su vrlo ukusni.

Pupatore prvo potopite u hladnoj vodi i skinite im peteljke. Zamutite smjesu, nešto gušću od one za palačinke, od jaja, brašna i hladne mineralne vode, soli i papra po želji. Umačite oprane i osušene pupatore i pržite u dubokom ulju. Postoje mnoge varijacije na temu, pa se tako neke smjese za pohovanje pupatora sastoje samo od brašna i hladne vode, s dodatkom malo praška za pecivo. U osnovnu smjesu možete po želji dodati i pokoju sjemenku, začina koje volite ili malo parmezana. Nepce voli i punjene pupatore, pa tako možete dodati i komadić nekog topljivog sira, primjerice mozzarelle u lagano rastvorene cvjetove.

Dobar vam tek.

Komentari




Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *