RADIONICE, IZLOŽBE, KVIZ: Noć muzeja u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik

369

Prirodoslovni muzej Dubrovnik se i ove godine pridružuje obilježavanju manifestacije Noć muzeja koja će se održati 26. siječnja 2018. godine. 

Ovom prilikom posjetiteljima su pripremili bogat program koji počinje u 18.00 sati i traje do 1.00 sat iza ponoći. Ulaz u Prirodoslovni muzej Dubrovnik je besplatan.

Program

18.00-18.45 Radionica Razumjeti životinje iznutra prema van

U radionici Razumjeti životinje iznutra prema van posjetitelji će pomoću rendgenskih snimki proučavati anatomiju čovjeka i različitih vrsta životinja. Radionica je namijenjena najmlađim posjetiteljima.

18.45-19.00 Kviz znanja

U kvizu znanja sudionici će pokazati svoje znanje o anatomiji čovjeka, a najuspješniji će biti nagrađeni. 

19.00 Otvorenje izložbe  Kosturi uživo 

Izložba Prirodnjačkog muzeja u Beogradu Kosturi uživo/ Skeletons in live action obrađuje i rasvjetljuje nekadašnje neotkrivene tajne građe organizama, a to su potpora, kretanje i uspravno držanje. Autor izložbe je dr.sc. Milan Paunović, muzejski savjetnik Prirodnjačkog muzeja u Beogradu. Na izložbi će biti predstavljeni vanjski kosturi mekušaca, rakova i kukaca te unutrašnji kosturi bodljikaša, riba, vodozemaca, gmazova, ptica i sisavaca. Svi kosturi su postavljeni u prirodnim pokretima, odnosno položajima koje bi životinje imale u različitim situacijama u prirodi. Kao najzanimljiviji eksponati ističu se kosturi dobrog dupina,  noja, majmuna, vuka, srne,  plamenca, jazavca i mnogih drugih. Dio izložbe predstavlja usporedan prikaz lubanja različitih vrsta životinja, među kojima su lubanja tigra, lava i leoparda. Poseban dio čine modeli dijelova kostura (kosti, zubi, čeljusti, zglobovi itd.), dok mali, ali zanimljivi dio izložbe čine spolne kosti sisavaca.

20.00 -20.45 Radionica Ljudski kostur

U radionici Ljudski kostur posjetitelji će se upoznati s građom ljudskog kostura te će naučiti imenovati pojedine kosti.

Tijekom Noći muzeja posjetiteljima će biti dostupne i aktualne izložbe: Lipo cviće uokolo „Cvita“ Mediterana, Domi sum, Pod pritiskom i Šum mora.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *