Sadašnji i bivši studenti prezentirali svoje radove u sklopu radionice Dubrovačka kulturna i književna baština

302

Sveučilište u Dubrovniku u suradnji s Konzulatom Mađarske u Hrvatskoj i Zakladom Caboga Stiftung organizira stručno-znanstvenu radionicu pod nazivom Dubrovačka kulturna i književna baština koja se održava od danas do subote, 27. siječnja, u Palači u Braće Andrijića 8. 

Radionica će okupiti sadašnje i bivše studente Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku koji će prezentirati svoje seminarske, završne ili diplomske radove koje su izradili u okviru sveučilišnih nastavnih kolegija koji problematiziraju prvenstveno dubrovačku povijest i kulturnu baštinu. 

Katja Bakija, počasna konzulica Mađarske u Dubrovniku i profesorica na Sveučilištu u Dubrovniku istaknula je dva bitna razloga zbog koje su se odlučili na ovu radionicu.

– Jedan je taj što su Europski parlament i Vijeće proglasili 2018. godinu Europskom godinom kulturne baštine u svrhu osvješćivanja i čuvanja jedne bogate kulturne raznolikosti. Mladi kolege sa Sveučilišta su ovdje ‘na vrelu’, imaju neizmjerne mogućnosti za rad i istraživanje, uvjerena sam kako je potrebno kod njih osvijestiti značaj bogatog dubrovačkog duhovnog naslijeđa i značaja dubrovačke baštine – rekla je.

– Drugi razlog je bio da sam kao sveučilišna nastavnica na diplomskim studijima Medija i Odnosa s javnošću htjeli dati mogućnost i priliku talentiranim i vrijednim studentima da ono što su pripremali i čime su se bavili ne prikažu samo svojim profesorima i kolegama, nego i da s tim izađu u javnost – istaknula je Bakija.

Svoje radove danas su izložili: Marija Radiš, Viktorija Hezonja, Mislav Čimić, Renata Roman, Dolores Brbora, Antonia Oberan, Kristina Đuraš, Katarina Matović i Katija Kljunak.

Cilj radionice je propitivati i reinterpretirati kulturno naslijeđe sačuvano u jeziku i književnosti kao i popularizacija znanosti i visokoškolskog obrazovanja. Ona je i potvrda kako se dubrovački studenti u okviru sveučilišne nastave uvijek iznova vraćaju bogatoj baštini ovoga kraja, potvrđujući njezinu izuzetnu vrijednost u europskom kontekstu, a i šire.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *